Adrillen jaarmarkt Winschoten

Adrillen jaarmarkt Winschoten

De Allerheilgenmarkten, in de volksmond ‘Adrillen’, staan weer voor de deur. De eerste en tweede maandag van november staan in Winschoten volledig in het teken van deze traditionele markten, welke zijn uitgegroeid tot één van de populairste van Noord-Nederland. Of, zoals wijlen burgemeester van het Oldambt Pieter Smit vorig jaar prachtig liet optekenen: “De Adrillen is een instituut aan het worden”. Op 5 en 12 november 2018 bruist de binnenstad van Winschoten weer als vanouds door de grote jaarmarkt, de hobbymarkt, de kermis en het feest in de horecagelegenheden. 

Opening
De markt wordt volgens traditie ook dit jaar weer geopend met een daverend kanonschot. In aanwezigheid van de genodigden van de gemeente Oldambt, stadsomroeper Jan Veen en divers straattheater is dit schot de aanzet voor de eerste dag vol gezelligheid. Aansluitend wordt de rondgang gelopen. Het gezelschap met genodigden loopt, aangevoerd door de Mill Rose Jazzband, een ronde over het terrein van de markten en de kermis. 

Jaarmarkt
De markt telt in 2018 uit maar liefst 112 standhouders. Dit zijn tien meer als in 2017. Deze uitbreiding houdt gelijk in dat de markt honderd meter langer wordt. Waar de markt eerder ter hoogte van Vishandel Chris Lich afboog richting de Hema loopt hij nu nog verder over de Venne richting de Rabobank. Dit gaat overigens niet ten koste van het stuk markt richting de Hema, het is een uitbreiding. 

Straattheater
Straattheateracts zorgen traditiegetrouw voor extra gezelligheid in de straten. In 2018 worden deze acts fiks uitgebreid. De gehele eerste marktdag vallen over de gehele markt meerdere acteurs te vinden die het publiek vermaken met de leukste acts. Naast dit straattheater valt er op het Israëlplein een rodeostier te vinden waar het publiek een poging op kan wagen. 

Hobbymarkt
De Hobbymarkt, vindt net als voorgaande jaren plaats in cultuurhuis De Klinker. De hobbymarkt wordt gehouden in de grote en kleine zaal en in de foyers op de begane grond en op de 1e verdieping.

Er is een grote diversiteit aan hobby’s te bekijken, onder andere keramiek, diverse schildertechnieken, tekenen, verschillende handwerktechnieken, houtbewerking, diverse kledingaccessoires, sieraden maken van diverse materialen, werkstukken van papier, leer, vilt en wol, origami, bloemarrangementen, glas-in-lood objecten, figuurzaagwerk, modelbouw (boten), miniaturen van vrachtwagens, treinen en stoomlocs enz. 
De hobbyisten laten  hun werk niet alleen zien, maar demonstreren ook. 

Marktplein
Waar het marktplein van Winschoten normaliter in het weekend bruist is het tijdens de Adrillen zeker net zo gezellig. Op de kermis is het goed vertoeven en in de vele horecazaken wordt er alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken, op een aantal plaatsen valt te genieten van live optredens. 

Openingstijden
De warenmarkt en de hobbymarkt openen beide om 09.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Ook de winkels in Winschoten openen hun deuren iets eerder dan gebruikelijk, zij zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op het marktplein en in de horecagelegenheden gaat het feest tot ver daarna door.

Maak je uitje compleet!

Lekker eten in Oldambt
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in Oldambt
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in Oldambt
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt. 

 

Deel deze pagina