Avontuurlijk tuinieren

Avontuurlijk tuinieren

Tuinieren zonder stress met oog voor de natuur. Woensdag 15 januari geeft Nienke Plantinga bekend door het boek “Avontuurlijk tuinieren” een interactieve lezing in Winschoten.

Voor al die mensen die zich al een poos afvragen wat ze met hun tuin aan moeten; wel mooi, maar minder werk en vooral diervriendelijk bespreekt Nienke Plantinga het avontuurlijk tuinieren. Nienke Plantinga is tuin- en landschapsontwerper die van persoonlijke wensen levende tuinen maakt Samen met Katja Staring schreef ze het boek “Avontuurlijk Tuinieren”. Haar ervaringen met ontwerpen van tuinen en tuinieren met permacultuur maakt ze toegankelijk voor een iedere tuinbezitter. Ontdek in deze lezing zelf hoe je van je tuin een gastvrije plek maakt voor dieren en planten.
In haar tuinfilosofie, van haar ontwerpburo “Magnoliatuinontwerp”, staat dat de tuin een stukje natuur bij je huis is en hoe meer je de natuur respecteert, hoe mooier je tuin wordt. Daarom hanteert zij de Permacultuur principes bij inventarisatie – ontwerp – aanleg èn onderhoud. Met de natuur meewerken heet dat. Door de ogen van de merel kijken, dan verandert de blik op je tuin – iedereen kan avontuurlijk tuinieren!

Groene paradijsjes: Een tuin is een ‘omheind stuk grond, met bloemen, bomen en andere gewassen beplant’, op die manier vormgegeven dat het past bij jou. Wat voor tuin past bij jouw leven, hoe wordt jij geraakt door een tuin, met de juiste vragen proberen we dat helder te krijgen.

Beleef het mee in de interactieve lezing en deel ook je ervaringen en check of je ook al een TUINAVONTURIER bent! Tuinieren zou geen oorlog tegen de natuur moeten zijn, maar juist een samenwerking. Ga dus niet de slakken en paardenbloemen te lijf, maar verdelg vastgeroeste ideeën over tuinieren in het eigen hoofd. Het is een van de boodschappen in het nieuwe boek 'Avontuurlijk tuinieren'.

De lezing kan veel informatie bieden voor tuiniers die nu nog niet goed weten welke kant ze op moeten. Nodig daarom ook (jonge!) buren en kennissen uit. De toegang is vrij.
De lezing wordt gehouden in het Rozenpaviljoen en start om 19.30 uur.