Bevrijdingsconcert Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" ism Nieuw Leven - '75 jaar in Vrijheid'

Bevrijdingsconcert Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" ism Nieuw Leven - '75 jaar in Vrijheid'

Muziek-theatervoorstelling in het kader van 75 jaar Vrijheid.

Uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) onder leiding van chef-dirigent Majoor Tijmen Botma.

In 2020 viert vieren we het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Nederland en op 20 april van dat jaar bestaat Stedelijke Muziekvereniging Nieuw Leven uit Winschoten 100 jaar!
Ter gelegenheid van beide jubilea organiseert Nieuw Leven dit concert en zal samen met Gemeente Oldambt als host optreden bij dit allereerste concert van de KMKJWF in Winschoten!

Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid? Op zoek naar antwoorden nemen wij het publiek met fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden.


De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven. Valéry Van Gorp vertelt en zingt over vrijheid.
Dirk Brossé schreef een aantal nieuwe composities waarmee de voorstelling een aangename mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek bevat. De KMKJWF voegt de nodig diepgang en historische kleuring toe. De 52 professionele militaire musici hebben eerder bewezen een breed publiek te kunnen bereiken met producties zoals deze.


Deze voorstelling is tot stand gekomen op initiatief van de Koninklijke Landmacht en Stichting Nederlandse Veteranendag. En bedoeld voor iedereen die onze vrijheid aan de volgende generaties wilt doorgegeven. Voor scholieren is er een compacte variant gemaakt, uitgevoerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Nederlandse Veteranendag en Gemeente Oldambt.