Elfjes kijken in drie Groningse tuinen

Elfjes kijken in drie Groningse tuinen

‘Elfjes kijken….’ Het kan vanaf begin april tot half mei in drie bijzondere tuinen in Oost-Groningen.

Tuinfleur (Oostwold), Jan Wilde een Tuin (Westerlee) en specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden herbergen alle drie een schat aan Epimediums, in goed Nederlands Elfenbloemen. Juist in deze tijd van het jaar zijn deze elegante, ietwat mysterieuze, maar oersterke schaduwplanten op hun mooist.

Elfenbloemenroute
De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. In een halve dag is een ongekende hoeveelheid elfenbloemen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Tuinfleur en Jan Wilde een Tuin zijn in april iedere zaterdag en zondag open en op afspraak. Tuingoed Foltz is iedere dag geopend, m.u.v. de maandag. Op alle drie adressen is een informatiefolder met routeplattegrond beschikbaar.

 

Feestelijke start zaterdag 4 en zondag 5 april

Tijdens het openingsweekend geeft Tuingoed Foltz op beide dagen om 14.00 uur een rondleiding door de Epimedium- en bostuin. Daarbij wordt ook veel informatie gegeven over de toepassing van deze en heel veel andere schaduwplanten. Ook de eigenaars van Tuinfleur en Jan Wilde een Tuin vertellen graag over hun passie voor deze plantensoort.

16/17 mei: Epimedium- en Eenjarigen-Dagen
Hoogtepunt en afsluiting van de Maand van de Elfenbloem zijn de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen op 16 en 17 mei bij Tuingoed Foltz. Foltz presenteert een aanbod van ruim 120 verschillende Epimediums, naast een schat aan bloeiende eenjarigen en fraaie potterie.

Adresgegevens en openingstijden

       Open: iedere zaterdag en zondag + Paasmaandag, 10-17 uur + op afspraak, € 3,00 incl. koffie

  • Jan Wilde een Tuin,  Ontsluitingsweg 7, 9678 TE Westerlee, janwildeeentuin.blogspot.nl Open: iedere zaterdag en zondag + Paasmaandag, 10-17 uur + op afspraak, vrije gift
  • Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden, tuingoedfoltz.nl

Open: iedere dinsdag t/m zondag + Paasmaandag, 10-17 uur, toegang gratis