Foto expositie 'Een licht op Westerwolde'

Foto expositie 'Een licht op Westerwolde'

Het Groninger Landschap organiseert in samenwerking met natuur- en landschapsfotograaf André Dümmer uit Ter Apel een expositie in het Koetshuis op Landgoed Ennemaborg in Midwolda.

Het Groninger Landschap organiseert in samenwerking met natuur- en landschapsfotograaf André Dümmer uit Ter Apel een expositie in het Koetshuis op Landgoed Ennemaborg in Midwolda. Met “Een licht op Westerwolde” laat hij u verassen door het licht in het landschap van Westerwolde. Fotografie en licht zijn on onsmakelijk met elkaar verbonden. Het warme avondlicht en het licht met herfstkleuren geven adembenemende sfeerbeelden.

André Dümmer is naast natuur- en landschapsfotograaf, ook reportagefotograaf voor bruiloften, bedrijven, kranten, magazines en media zoals RTV Westerwolde Actueel. André is lid van Kunstkring Westerwolde, regelmatig exposeert hij met natuur -en landschapsfoto’s uit Westerwolde. Sinds 2019 is hij Citta Slow supporter in de Gemeente Westerwolde. Na diverse fotografieworkshops besloot hij een vakopleiding te volgen aan de Fotovakschool te Apeldoorn, voor verdere verdieping in het vakgebied. In februari 2019 studeerde hij af met een zwart-wit project rondom de Dollard.

André was in de jaren 80 een fanatiek fietser waarbij tochten van Nederland naar Zwitserland geen uitzondering waren. Tijdens deze fietstochten lag zijn interesse in het ontdekken van onbekende streken en het ontmoeten van nieuwe mensen. Hij ontmoette in 1986 tijdens een fietstocht in Zwitserland twee Amerikanen uit Colorado, die op dat moment per fiets bezig waren met een wereldreis. Na een jarenlange vriendschap volgde in 2013 een vakantie naar Amerika; een camperreis dwars door de Verenigde Staten met uiteraard een bezoek aan zijn vrienden. Hier deed André veel inspiratie op in het fotovakgebied. Niet alleen werd hij beïnvloed door de indrukwekkende landschappen, maar ook door zijn vrienden. die professionele fotografen zijn in Colorado en omstreken. Wat voor de vakantie een leuke hobby was groeide uit tot een echte passie voor het fotograferen van landschappen.

Hij is erg enthousiast om zijn werk tentoon te kunnen stellen tijdens de expositie in het Koetshuis van de Ennemaborg te Midwolda van 25 januari tot en met 19 april 2020. Het Koetshuis is elke zaterdag en zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.