JOIA

JOIA

Formidabele stem, ontwapende persoonlijkheid, scherpzinnige songteksten.

Zangeres Joia Rath was finaliste in de Grote Prijs van Nederland en haar debuutalbum ‘Living It Now’ werd met vijf sterren bekroond door Musicmaker.

In haar theatervoorstelling Zacht gaat Joia op zoek naar de kracht van zachtheid. Wat is zacht zijn eigenlijk? En wat moeten we ermee? Haar songs nemen je mee op een golf van tijdloze nostalgia, maar de oplettende luisteraar zal telkens opnieuw verrast worden door de contrastrijke keuzes in de speelse arrangementen. Een voorstelling om met een zacht hart de zaal uit te vliegen. Bereid je voor op een stormachtige collage van muziek, poëzie en filosofie.

In een bloedeerlijke voorstelling komt de zangeres haar ingesleten voorliefde voor brullende mannen, rechte lijnen en vuisten op tafel onder ogen. Je hoort nummers van haar eigen hand en parels van onder meer Joni Mitchell en Maarten van Roozendaal.

Joia staat voor powerpop met een flamboyante twist. Samen met haar band speelde de Rotterdamse zangeres in Paradiso in de finale van de Grote Prijs Van Nederland, studeerde met een 9 af aan Codarts, releasde haar eerste videoclip Silver Plate in Concertgebouw de Doelen, maakte de mini-documentaire Anders Anders en speelde op de opening van CS Rotterdam voor koning Willem-Alexander.

Musicmaker ***** over haar album ‘Living It Now’: ‘Deze zangeres is een creatieve duizendpoot met geheel eigen ideeën en een unieke sound. Recht uit het hart.’ festivalinfo.nl over haar album ‘Living It Now’: “Haar muziek is helemaal in orde. ‘Living It Now’ is muzikaal en tekstueel een mooie plaat met een aantal prachtige momenten.” Altcountryforum.nl: “Moeiteloos schakelt de zangeres, die over de muzikaliteit van Fiona Apple en de vocale kracht van Mathilde Santing beschikt, van ingetogen pracht naar uitbundige uithalen.”