Kerstweekend Winschoten

Kerstweekend Winschoten

Zwieren en zwaaien op de schaats

Truien en sjaals, rode neuzen, warme chocolademelk, kerstbomen met lampjes, schaatsen en noem maar op: de winterperiode is in aantocht. Voor verschillende partijen uit Winschoten hét moment om de handen ineen te slaan en allen een steentje bij te dragen aan een gezellige kerstsfeer in de binnenstad.

IJsbaan

De St. Marketing Binnenstad Winschoten (SMBW) zorgt ervoor dat er op het Klinkerplein een kunstijsbaan komt te liggen. Verschillende serviceclubs bemannen de ijsbaan en zorgen voor vertier eromheen. Schaatsen hoef je niet mee te nemen, die mag je lenen. De ijsbaan is voor iedereen gratis toegankelijk. Ben je uit geschaatst en wordt het tijd om weer lekker op te warmen? Dan kun je bij de Koek en Zopie tent een heerlijk kopje koffie, thee of warme chocolademelk kopen en steun je hiermee direct het goede doel. De ijsbaan is geopend op vrijdag 18 december van 14.00 – 21.00 uur, zaterdag 19 december van 10.00 – 17.00 uur en zondag 20 december van 12.00 – 17.00 uur.

Winterfair

Voor de kerst een mooie kerstster voor het raam of nog op zoek naar een mooie kerstoutfit? Kom dan naar de gezellige winterfair op het Marktplein. Zaterdag 19 en zondag 20 december wordt het Marktplein gevuld met houten chalets en andere stands. De kerstman is aanwezig, evenals de Theatergroep Eelske Medde. Met een groep artiesten doen zij Charles Dickens weer herleven: weeskinderen, zwervers, gemeneriken en deftige lieden uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver zijn van de partij. Natuurlijk is er ook muziek en kunt u op het Marktplein terecht voor een kop warme chocolademelk of glühwein. De openingstijden van de fair zijn op zaterdag van 12.00 – 20.00 uur en zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Santa Run

Zondag 20 december om 14.00 uur klinkt op het Klinkerplein het startschot voor de Santa Run. Honderden mannen, vrouwen en kinderen rennen of wandelen in kerstmanpak door het centrum van Winschoten. Alvorens het  startschot klinkt kan men om 13.30 uur meedoen met de warming-up o.l.v. Patti Sanders om alvast in de Santa Run sfeer te komen. Meedoen? Aanmelden kan via de website www.santarunwinschoten.nl

Koozondag

Naast deze sfeervolle activiteiten in het centrum van Winschoten kan de binnenstad niet achterblijven en zijn de winkels op zondag 20 december van 13.00 – 17.00 uur geopend. Een week later, op zondag 27 december,  vindt er wederom een koopzondag plaats. 

Deel deze pagina