Koningin Máxima in Rosarium Winschoten

Koningin Máxima in Rosarium Winschoten

Hare Majesteit Koningin Máxima onthult en doopt dinsdagmiddag 13 juni een nieuwe roos bij een landelijk symposium in het Rosarium in Winschoten. De Nederlandse Rozenvereniging en de gemeente Oldambt organiseren het symposium ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Rosarium. De gemeente heeft 2017 daarom uitgeroepen tot Jaar van de Roos.

Symposium Dé Roos
De Nederlandse Rozenvereniging en gemeente Oldambt zijn gastheer van dit symposium. Tijdens het symposium staan de bodem, onderstammen, export van onderstammen uit het gebied en de ontwikkeling van de nieuwe roos centraal.

De nieuwe roos
De grootste kwekers uit de rozenwereld ontwikkelen zo’n vijf tot tien rozen op jaarbasis. Maar deze nieuwe roos is speciaal voor het vijftigjarig bestaan van het Rosarium. Verder is de roos van Nederlandse bodem en valt op door een mooie bloem en prachtige kleur. Koningin Máxima onthult deze nieuwe roos en zal deze vervolgens dopen met bronwater uit Bad-Nieuweschans. 

Wil je komen kijken?
Dat kan! Hou wel rekening met drukte en kom op tijd.

Na de onthulling is de roos permanent te bewonderen in het Rosarium. Ter ere van het 50-jarig bestaan van het Rosarium wordt op 1 en 2 juli het Rozenfestival georganiseerd. Zie voor meer informatie www.rozenfestivalwinschoten.nl.

Shoppen in Winschoten

Maak je uitje compleet

Lekker eten in Oldambt
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in Oldambt
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in Oldambt
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt. 
 

Deel deze pagina