Kunstencentrum Presenteert: Instinct

Kunstencentrum Presenteert: Instinct

Het enige theater in Noord Nederland dat deze film vertoont!

De 39e editie van het Nederlands Film Festival opent op vrijdag 27 september 2019 met INSTINCT, het regiedebuut van Halina Reijn. Carice van Houten (GAME OF THRONES) speelt Nicoline, een psychologe in een TBS-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris. Idris, gespeeld door Marwan Kenzari (WOLF, ALADDIN), staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen, waardoor Idris langzaam transformeert in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Bijrollen zijn voor onder meer Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Pieter Embrechts, Tamar van den Dop, Robert de Hoog, Juda Goslinga en Akwasi Owusu Ansah.

Meer over INSTINCT
Het scenario van INSTINCT is geschreven door Esther Gerritsen op basis van een idee van Halina Reijn naar aanleiding van ware gebeurtenissen. Gerritsen is onder meer bekend van haar romans DE TROOSTER, ROXY en DORST. Eerder werkte ze mee als coscenarist van de speelfilms NENA en DORST.

Halina Reijn heeft vele glansrollen op haar naam staan, zowel theater (OBSESSION, LA VOIX HUMAINE, HEDDA GABLER) als film (ZUS & ZO, ZWARTBOEK, VALKYRIE) en is sinds 2012 verbonden aan Ivo van Hove’s ITA. In 2005 debuteerde ze met de roman PRINSESJE NOOITGENOEG en in 2013 publiceerde ze samen met Carice van Houten de bestseller ANTIGLAMOUR. Ook schreef ze diverse columns zoals de wekelijkse column in de zaterdagbijlage van de Vlaamse krant De Morgen. INSTINCT is haar eerste speelfilm als filmregisseur.

Première
De film is vanaf 3 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. Slecht 20 geselecteerde theaters mogen voor deze datum de film al laten zien. Cultuurhuis De Klinker is het enige theater in Noord Nederland waar u deze film kunt bekijken. Onder het genot van een glaasje champagne vieren we deze première. 19.30 Inloop met champagne
20.00 - 20.40 inleiding film INSTINCT
20.40 - 21.00 Pauze Koperen Kees met een act van het Kunstencentrum
21.00 - 23.00 film première INSTINCT