Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival

Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival

Van 24 tot en met 26 augustus staat het Stadspark in Winschoten weer volledig in het teken van het evenement Middeleeuws Winschoten & Fantasy festival. Waan je drie dagen terug in de middeleeuwen en droom weg in een wereld vol fantasie. Beleef spetterende optredens, prachtige kampementen, doe mee aan workshops of aanschouw demonstraties. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een Steampunk area.

Spetterende optredens
Het gehele weekend zijn er optredens op het evenement. Enkele van de namen zijn The Royal Spuds, Sassenachs, Pyrolisis, Harmony Glen, The Dark Design en The Dolmen. Dit is echter slechts een greep uit de enorme lijst aan optredende bands en artiesten. Duidelijk is dat het eigenlijk alleen voor de verschillende optredens al de moeite waard is om richting het festival te gaan. 

Prachtige kampementen
In het groene stadspark worden meerdere kampementen opgebouwd. Alle aanwezigen in deze kampementen geven je zonder twijfel het idee dat je terug in de tijd bent gestapt. Alles in de sfeer van de middeleeuwen opgetuigd. De re-enactors blijven daarbij het gehele weekend volledig in hun rol. 

Steampunk
De Dutch European Steampunk Convention trekt tijdens het laatste weekend van augustus ook langs het festival. De term steampunk verwijst naar verhalen die zich afspelen in de tijd dat stoomkracht nog de meest voorkomende krachtbron was, met daarbij elementen van sciencefiction of fantasie. Tijdens de conventie zijn er naast artiesten uit Nederland ook een aantal wereldberoemde special guests uit de rest van de wereld te bewonderen. 

Kom beleven
Het festival is zo divers dat het eigenlijk niet in woorden samen valt te vatten. Vele duizenden bezoekers vonden tijdens de vorige edities de weg naar Winschoten. Voor iedere leeftijd is er wel iets te beleven. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het evenement, www.middeleeuws-winschoten.nl.

Maak je uitje compleet!

Lekker eten in Oldambt
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in Oldambt
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in Oldambt
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt. 

Deel deze pagina