Rondom Waalkens

Rondom Waalkens

Onder de noemer ‘Rondom Waalkens’ staat er vanaf 17 juni 2017 een groot kunstevenement op stapel in en om de voormalige boerderij en galerie Waalkens in Finsterwolde. De manifestatie is een eerbetoon aan boer Albert Waalkens, die vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw een groot stimulator was van moderne beeldende kunst.

Met spraakmakende exposities in zijn koestal en landschapskunst op zijn boerenerf en land trok hij vele prominente kunstenaars en bezoekers naar het Groningse land en zette hij het Oldambt op de kaart. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Albert Waalkens overleed. ‘Rondom Waalkens’ doet de jaren zestig herleven met hedendaagse kunst.

Opening 17 juni
De manifestatie ‘Rondom Waalkens’ wordt op zaterdag 17 juni 2017 officieel geopend door Kees van Twist.

In de koestal vindt de première plaats van de documentaire ‘Boer tussen Kunst en Koren’ van filmmakers Lejo Siepe en Buddy Hermans over het leven en werk van de kunstminnende boer Waalkens.

Grote publiekstrekker zijn drie spectaculaire Land Art projecten in het uitgestrekte land rondom Galerie Waalkens van de internationaal befaamde kunstenaars Marc van Vliet, Alexandra Engelfriet en Merijn Vrij. Zie: http://oldambtcultuur.nl/programma/land-art/

In voormalig Galerie Waalkens – ontworpen door architect Gunnar Daan – is door Simon Deinum een expositie ingericht van schilderijen van Siep van den Berg, die destijds directe aanleiding was voor het inrichten van een galerie in de koestal.

Rondom de galerie is werk te zien van Fotolocatie Groningen. Verder is er een expositie van landschapsfotograaf Willem Friedrich te zien en tonen leerlingen van Ubbo Emmius College Winschoten zeer persoonlijke kunstwerken onder het motto ‘Ik in het Oldambt’.

De manifestatie op zaterdag 17 juni wordt omlijst met theater, muziek en films, en eten en drinken (streekproducten). De toegang is gratis.

Tentoonstellingen en landschapskunst
Na 17 juni zijn de tentoonstellingen en de landschapskunst te bezichtigen van 18 juni t/m 10 september op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis.

Deel deze pagina