WaterWeekend Blauwestad

WaterWeekend Blauwestad

Het Oldambtmeer biedt vele mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni zijn er op en rondom dit prachtige meer talloze activiteiten te zien, doen en beleven. Het WaterWeekend Blauwestad is dé perfecte invulling van het weekend voor jong en oud, ook als je zelf geen waterbenen hebt! Zeilclinics, Aquajump, een botenmarkt, rondvaarten, een braderie en nog veel meer. Je hoeft je absoluut niet te vervelen! Zaterdag in de havens van het Havenkwartier en Reiderhaven, zondag in de havens van Midwolda en Reiderhaven.

Havenkwartier Blauwestad

Havenkwartier Blauwestad

Op zaterdag 16 juni van 11.00 – 17.00 uur worden in Havenkwartier Blauwestad zeilclinics voor volwassenen en voor kinderen vanaf 8 jaar gegeven. Kinderen kunnen zich volop uitleven op de springkussens en waterballen of waarom niet een keer Stand-up Paddle Boarding proberen? Ieder uur kun je ieder uur mee met de rondvaartboot van Welvoart en is het Projectbureau Blauwestad geopend, evenals de modelwoningen in Het Havenkwartier en Het Park. Eten en drinken kan bij restaurant Azzurro of koffie met wat lekkers bij strand Zuid.

Reiderhaven Beerta

Reiderhaven Beerta

In Reiderhaven kun je zowel op zaterdag als op zondag van 11.00 – 17.00 uur genieten van allerlei activiteiten. Beide dagen is er een botenshow. Je kunt er terecht voor nieuwe en gebruikte boten. Pedro Boat, Watersport Reinders, A28 Watersport en Watersport Vertrouwen zijn aanwezig met boten van allerlei formaat: motorjachten, motorboten, sloepen, etc. Daarnaast vindt er een vliegerfestijn plaats met enorm grote en bijzondere vliegers. Op het water varen radiografisch bestuurbare bootjes van Vaargroep Noorderlicht.

Jachthaven Midwolda

Jachthaven Midwolda

Sportieve watersporters kunnen op zondag terecht in de Jachthaven in Midwolda. Van 10.00 – 17.00 uur zijn er zeilclinics en windsurfclinics voor volwassenen en kinderen. Ook kun je meedoen aan Stand-Up Paddle Boarding, Aquajump en waterballen. Op het haventerrein wordt een braderie georganiseerd.

Museum Stoomgemaal Winschoten

Museum Stoomgemaal Winschoten

Het museum Stoomgemaal in Winschoten staat speciaal dit weekend onder stoom. Er is ook een tentoonstelling van schilderijen van cursisten van beeldend kunstenares Joke Meeuse met het thema water. Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten verzorgt demonstraties.

Programma WaterWeekend Blauwestad 16 en 17 juni 2018

Download hier het programmaboekje met de activiteiten op zaterdag en zondag en een plattegrond van de locaties.

Maak je uitje compleet!

Lekker eten in Oldambt
Combineer je bezoek aan het evenement met een heerlijke lunch, diner of borrel in één van de vele verrassende eetgelegenheden in Oldambt.
Overnachten in Oldambt
Maak het uitje compleet met een overnachting en geniet van een paar heerlijke dagen weg in Oldambt.
Actief in Oldambt
Ontspanning door inspanning! Zoek een leuke activiteit die jouw verblijf in Oldambt tot een complete ontspanning maakt. 

 

 

Deel deze pagina