Christianne Linssen & Jan Pieter Koers

De Graanrepubliek van Christianne Linssen & Jan Pieter Koers

Boerderij Hermans Dijkstra heeft een rijke geschiedenis en is uniek in zijn soort. Christianne Linssen en Jan Pieter Koers vertellen vol passie over de historie van de enige herenboerderij in de Provincie Groningen die volledig authentiek is gebleven. 

Bijna koninklijk hoe ze hier geleefd hebben

- Christianne Linssen


Win een diner voor 2 personen bij Boerderij Hermans Dijkstra

Maak kans op een diner voor 2 personen bij Boerderij Hermans Dijkstra door je lekkerste recept met graan of je mooiste Graanrepubliek-foto met ons te delen.

Kans maken doe je als volgt:

Deel je lekkerste Graanrepubliek recept of je mooiste foto met graan met ons. Onze jury beoordeelt de inzendingen en het lekkerste recept wint. Inzenden kan via het contactformulier, per email via mijngraanrepubliek@marketingoldambt.nl of in reactie op onze Facebookpagina of Instagram.
Door mee te doen ga je akkoord met onze actievoorwaarden





De Graanrepubliek van Gerlinde Schudde


Graansalade met tuinbonen en doperwtjes

Ingrediënten:
•    75 gr gemengde granen
•    handvol honingtomaatjes
•    1 kg tuinbonen dubbel gedopt
•    100 gr verse doperwtjes
•    handje hazelnoten
•    handje radijs
•    munt
•    stukje feta
•    Dressing
•    2 el olijfolie
•    1 el mango azijn
•    sap van 1/2 citroen
•    peper
•    zout
•    1/2 el honing

Bereiding:
1.    Kook de granen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, spoel af en laat afkoelen.
2.    Kook de tuinbonen voor een drie minuutjes, spoel na en laat even afkoelen voor je ze dubbeldopt. (dubbeldoppen is het verwijderen van de tuinbonen uit de schil, koken en daarna de taaie buitenste schil van de boontjes afhalen zodat je alleen de felgroene binnenkant overhoudt)
3.    Snij de tomaatjes en de radijs in kwartjes
4.    Rooster de hazelnoten in een dun laagje olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
5.    Doe de granen en de boontjes in een grote kom. Doe de radijs en tomaat erbij en roer de dressing erdoor.
6.    Als je klaar bent om te serveren bestrooi je het met de geroosterde hazelnoten en verkruimel je er een beetje feta overheen.

Deel deze pagina