Klaas Strijk

De Graanrepubliek van Klaas Strijk

“Je kunt je Nederland niet bedenken zonder molens”, zegt vrijwillig molenaar Klaas Strijk. ‘Zijn’ molen is molen Edens in Winschoten. In de Rijksmonumentale molen worden ook anderen opgeleid tot vrijwillig molenaar. Molen Edens was vanaf 1763 een pelmolen om gort te maken van gerst. In 1850 werden er maalstenen aan de molen toegevoegd om ook graan te kunnen malen. Nu wordt de molen draaiende gehouden om de molen in stand te houden.

Je kunt je Nederland niet bedenken zonder molens

- Klaas Strijk


Win een gesigneerd exemplaar van De Graanrepubliek!

Meer weten over de Graanrepubliek? Maak kans op de absolute must-read van Frank Westerman. Zijn boek ‘De Graanrepubliek’ vertelt het verhaal van de twintigste eeuw in het dan grimmige stukje Nederland.

Kans maken doe je als volgt:

Wat betekent de Graanrepubliek voor jou? Deel jouw mooiste verhaal (van maximaal 250 woorden) of lekkerste recept uit de Graanrepubliek met ons. Ook foto’s van Molen Edens dingen mee naar deze prijs! Onze jury beoordeelt de inzendingen en 3 inzendingen maken kans op een door Frank Westerman gesigneerd exemplaar van De Graanrepubliek. Inzenden kan via het contactformulier, per email via mijngraanrepubliek@marketingoldambt.nl of in reactie op onze Facebookpagina of Instagram.
Door mee te doen ga je akkoord met onze actievoorwaardenDeel deze pagina