Tom van der Meulen

De Graanrepubliek van Tom van der Meulen

Vlieg mee terwijl Tom van der Meulen over zijn Graanrepubliek vertelt. Ga mee terug naar de tijd van het tarwezaaien en het bespuiten van de graangewassen. Tom van der Meulen vertelt over de landbouwluchtvaart en de ontwikkeling naar het huidige luchtvaartbedrijf. Inclusief het ‘vliegfeestje’ dat sinds jaar en dag duizenden bezoekers trekt.

Het graan in Oldambt is enorm

- Tom van der Meulen


Win 2 tickets voor de Oostwold Airshow

Maak kans op 2 tickets voor de Oostwold Airshow op 9 of 10 juni 2019! De Oostwold Airshow is het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Met historische vliegtuigen, antieke voertuigen en een unieke verzameling ‘warbirds’.

Kans maken doe je als volgt:

Deel jouw mooiste verhaal uit de Graanrepubliek met ons. Onze jury beoordeelt de inzendingen en het mooiste verhaal wint 2 tickets voor de Oostwold Airshow! Inzenden kan via mijngraanrepubliek@marketingoldambt.nl of in reactie op onze Facebookpagina of Instagram.
Door mee te doen ga je akkoord met onze actievoorwaarden


De Graanrepubliek van Dineke Brunia de Boer

Mijn naam is Dineke Brunia de Boer. Ik ben in 1968 geboren aan de Huningaweg 14 (bekend als watergemaal van Loer). 
Als klein meisje genoot ik als we de motoren hoorden van het vliegtuigje van Tom.
M'n moeder vertelde wel eens toen ik nog niet kon praten dat ik als ik het vliegtuigje hoorde dat ik dan Tom riep :-)
Later, samen met mijn vader (Jacob de Boer), gingen we iedere zondagmiddag rijden door de polder. Hij genoot ervan om de gewassen te bekijken en zei vaak; Zou het wel van bovenaf willen zien. Helaas is deze wens nooit voor hem uitgekomen.
De eerste jaren van jullie vliegshow heeft hij nog mee gemaakt, en zat dan met z'n stoel tegen het huis met de verrekijker naar de vliegtuigen kijken wat dan binnen kwam. Wat genoot hij hier van.
Ook van de parachute en parasailing genoten we. Ook hier hoorden we meteen het vliegtuigje wat ze de lucht inbracht. We gingen samen naar buiten om te kijken. Hij heeft vaak iemand van het land gehaald en even terug gebracht naar het vliegveld. Of bij de buren uit de boom. Hoorden we op een zondagmiddag steeds iemand ons roepen, hing er iemand in de boom.

Maar waar het eigenlijk om gaat, zou ik net als m'n vader, het geweldig vinden om de landerijen vanuit de lucht zien. En natuurlijk van boven zien waar ik ben opgegroeid.

Dank u wel dat ik m'n verhaal hier mocht doen. 
Ik wens iedere inzender heel veel geluk.

Ingezonden door Dineke Brunia de Boer


Deel deze pagina