Kunt u deze e-mail niet goed lezen? schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
Stakeholdersnieuwsbrief  17 apr 2019
 
#MijnGraanrepubliek van start!

De campagne #MijnGraanrepubliek is op 16 april van start gegaan. Frank Westerman, schrijver van het boek De Graanrepubliek, vertelt in de video die vanaf vandaag online staat over ‘zijn’ Graanrepubliek. De komende weken delen we telkens een nieuwe video, maar ook verhalen, foto’s en recepten van inwoners en bezoekers van de Graanrepubliek. Alle video’s en inzendingen vanaf nu te vinden op www.mijngraanrepubliek.nl en worden telkens aangevuld. Tijdens het eerste toeristische café hebben we de ondernemers gevraagd om actief mee te doen aan #MijnGraanrepubliek. Voel je daarom vrij om de video’s verhalen en onze posts op sociale media te delen! Samen met jullie en de interessante winacties, hopen we het bereik te vergroten en op die manier de nuchtere trots in ons gebied een podium te geven. Samen vertellen we het verhaal van de Graanrepubliek. Kijk voor extra informatie over het delen van het materiaal op oldambt.groningen.nl/graanvoorondernemers.

Persreis #MijnGraanrepubliek

Om de campagne #MijnGraanrepubliek een knallende start te geven, zijn we op 16 april met Frank Westerman, het ‘portret’ uit de eerste video, en een delegatie van de pers door de Graanrepubliek getrokken om het gebied te zien, horen en zelfs proeven. “Het is een fantastisch gebied”, aldus Westerman. “Er is veel rijkdom geweest, maar daar stond ook armoede tegenover. Het rauwe verleden van de herenboeren en de landarbeiders is fascinerend. De Graanrepubliek is echt een uniek stukje Nederland.” 
Onder meer Lonely Planet, Landleven, Dagblad van het Noorden en RTV Noord waren hierbij aanwezig. We hopen natuurlijk dat de pers de interesse voor ons Oldambt overbrengt op haar lezers en kijkers.

Toeristisch Café Oldambt

26 maart vond het 2e Toeristisch Café Oldambt (TCO) plaats. Deze keer waren zo’n 30 deelnemers te gast bij Museum Slag bij Heiligerlee. Na een hartelijk welkomstwoord door Anne-Marie Knottnerus en een korte inleiding over het museum door Joost van Lingen, presenteerde Thijs Huisman (Zeilschool en Bootverhuur Blauwestad) de trends in onze sector. Verschillende trends passeerden de revue. Over Instagramability en festivalisering van je product. Over het zoeken naar nieuwe businessmodellen door blurring en dat luxe en comfortabel de nieuwe standaard is geworden. In de komende jaren wordt een enorme groei van het inkomend toerisme in Nederland verwacht; wat gaan we daarmee doen?. Websites moeten in de eerste plaats geschikt zijn voor mobiel-gebruik, omdat ruim tussen 60% en 80% van de websites tegenwoordig worden benaderd vanaf een smartphone of tablet. De gast wordt gemiddeld ouder en gezinnen worden kleiner. Duurzaam is de standaard, we spreken nu over Puurzaam; van de streek, met een verhaal, authentiek….

Kortom, er gebeurt van alles om ons heen waar we als toeristisch ondernemer iets mee kunnen of zelfs moeten, wanneer we de komende jaren succes willen blijven. Thijs illustreerde de wijze waarop je dat zou kunnen doen, met voorbeelden van de aanwezige ondernemers. Om nog wat meer vingeroefening te bieden, hebben ondernemers elkaar in groepen voorzien van advies over hoe met deze trends en ontwikkelingen om te kunnen springen.

Al met al een succesvol TCO waarin we elkaar weer wat beter hebben leren kennen, geadviseerd, plannetjes hebben gemaakt en zaken hebben kunnen bespreken en afstemmen. En natuurlijk ook gewoon gezellig hebben gehad… Het is uiteindelijk wel een café ;-)

Het volgende TCO is op 25 juni. Locatie en inhoud laten we je nog weten. Houdt daarvoor ook de website in de gaten: www.marketingoldambt.nl/tco.

Foldermateriaal Oldambt

Wil je graag foldermateriaal ontvangen van Oldambt? Mail dan je verzoek naar folders@marketingoldambt.nl. Jur Roelofs komt graag even langs om het materiaal af te leveren. We hebben o.a. een recreatie- & shoppinggids, recreatiekaart en fietsroute Graanrepubliek Oldambt beschikbaar. 

Meer tips uit Oldambt?
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan hier af.
 
  Printen  |  Doorsturen