2e Druk van boek over Oldambt verschenen

dinsdag 18 maart 2014

2e Druk van boek over Oldambt verschenen

Vrijdag 14 maart presenteerde Willem Friedrich de 2e druk van zijn boek ‘Boven het Maaiveld, 't Oldambt vertelt’ bij Boekhandel Bruna Nieborg in Winschoten. Burgemeester Pieter Smit, die zowel het eerste als het laatste woord heeft in het boek, ontving het eerste exemplaar van de 2e lichting uit handen van auteur Willem Friedrich. De reacties op de eerste druk waren dusdanig positief, dat al snel werd besloten om een tweede druk te lanceren. Inmiddels zij er tot ver buiten de regio Oldambt duizend boeken over de toonbank gegaan.

Het boek gaat over de geschiedenis van het Oldambt na 1940, vertelt door de Oldambtsters zelf. Er wordt een samenleving bloot gelegd die de aard van het Oldambt en de mensen weerspiegelt.

Vele thema's komen aan bod, waaronder de oorlog, acties in de karton, werkloosheid, malaise in de landbouw en de invloed van Zeeuwse boeren op het Oldambt. Maar ook politieke thema's, zoals de overgang vele kleinere gemeenten naar één grote gemeente Oldambt. Hoe spraken de burgemeester van Finsterwolde, Beerta, Nieuweschans, Scheemda en Winschoten over hun gemeente. Verder de ontwikkeling van het toerisme, kunst, cultuur, de rol van de Streekraad, opkomst van Fontana en Blauwestad. Ook wordt de geschiedenis van een 5 tal bloeiende familiebedrijven beschreven. 

De basis van het boek zijn de interviews en artikelen die Willem Friedrich heeft geschreven voor het weekblad Huis aan Huis. Tussen 1978 tot 1992 schreef hij bijna wekelijks over alle mogelijke thema’s uit het Oldambt. Uit deze verhalen heeft hij er zo rond de honderd geselecteerd die, aangevuld met achtergrondinformatie en autobiografische elementen, de geschiedenis van het Oldambt vertellen. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s.

'Boven het Maaiveld, 't Oldambt vertelt' is voor € 19,95 te koop bij de boekhandel, VVV Oldambt en bij verschillende winkels in de Oldambtster dorpen.

Zie voor meer informatie www.hetoldambtvertelt.com.


 

Deel deze pagina