3 weken lang schaatsen in centrum Winschoten

donderdag 08 februari 2018

3 weken lang schaatsen in centrum Winschoten

Of de temperaturen de komende tijd onder nul blijven of niet, de komende 3 weken kan er geschaatst worden in Winschoten. In het oude pand van de Takko, in winkelcentrum ’t Rond, wordt namelijk een kunstijsbaan neergelegd van 200 vierkante meter.

Olympische Spelen
De ijsbaan is op dinsdag 13 februari officieel geopend door wethouder Bard Boon. De ijsbaan ligt er gedurende drie weken dus ook tijdens de dagen van de Olympische Spelen. Na het zien van de Nederlandse schaatshelden tijdens de Olympische Spelen kunnen de kinderen het dus ook zelf gaan proberen en wie weet, misschien schaatst de nieuwe Sven Kramer of Ireen Wüst wel zijn of haar eerste rondjes in Winschoten! 

Vrije toegang
In de ochtend bestaat er de mogelijkheid voor scholen om de ijsbaan te reserveren, voor een alternatieve gymles op de schaats. Iedere middag is de ijsbaan ook geopend en gratis toegankelijk voor iedereen die graag een rondje wil schaatsen. Schaatsen zijn beschikbaar.

Weersvoorspellingen
De weersvoorspellingen hoeven deze 3 weken dus niet meer angstvallig in de gaten gehouden te worden door schaatsliefhebbers. Schaatsen op natuurijs is prachtig, maar het schaatsen op de baan in het centrum van Winschoten wordt ook een unieke, gezellige en bovenal sportieve belevenis! 
 

Deel deze pagina