Afterparty Delfsail

donderdag 16 juni 2016

Afterparty Delfsail

De 3e Sodom Sail is in aantocht. Vanaf maandag 4 juli zijn een 50 tal historische schepen in Winschoten te gast. Deze schepen hebben de week daarvoor Delfsail bezocht en blijven tot 6 juli in de Tramhaven liggen.

 

Nog nooit eerder lagen er zoveel historische schepen in de Winschoter haven. De schippers worden dinsdag welkom geheten met een traditionele schippersbrunch in de Harbour Jazz Club in de haven. Ook krijgen de schippers door een mooie samenwerking van Handel en Nijverheid, ondernemers en Stichting Marketing Oldambt en Groningen een leuke welkomsttas.
Op dinsdag 5 juli 2016 organiseert de Stichting Tramhaven i.s.m. de gemeente Oldambt en tal van sponsoren een leuk havenfeest van 15.00 uur tot 22.30 uur.

Havenfeest en muziekprogramma

Behalve de 50 schepen in de haven staan er in het havengebied marktstands met brocante handel, staan de ambachten van de Onstwedder Gaarvn er, komen de Lady Pirats optreden, is Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten aanwezig, zijn er worsten van Hofman, steekijs van Kleve en stroopwafels van Het Stroopwoafeltje te koop. Ook staat Bakkerij de Eenvoud uit Hongerige Wolf er.

Muziek is er o.a. van Henry Kamp en Paulien Muis, Jasper Stuut en Martijn Bick en als klap op de vuurpijl komt ook de Winschoter band Alloway. De nieuwe stadsdichteres Anke Kraster en voormalig stadsdichter Rob Rosendahl dragen gedichten voor. Columnist Erik Hulsegge komt verhalen vertellen. Dit gratis toegankelijke havenfeestje speelt zich af in en rond de Tramhaven in Winschoten.

Deel deze pagina