Amateur fotowedstrijd én expositie in Blauwestad

vrijdag 19 mei 2017

Amateur fotowedstrijd én expositie in Blauwestad

Blauwestad organiseert, in samenwerking met Fotogroep Oldambt, een amateur fotowedstrijd met als thema: De vele gezichten van Blauwestad.  De wedstrijd is speciaal voor amateurfotografen van alle leeftijden en de onderwerpen kunnen heel breed zijn. Te denken is aan thema's als landschap en portret, maar ook de wat verrassender thema's als abstract, macro, kunstzinnig, selfies/mobiele fotografie of sport zijn welkom.

De jurering van de foto's vindt plaats in de laatste week van juni. Naast een professioneel fotograaf en een ontwerper neemt ook wethouder Van den Aker van de Gemeente Oldambt plaats in de jury.

Nadat de winnaars gekozen zijn volgt het leukste gedeelte. Alle foto's krijgen een plekje op de Xpositie Blauwestad. Een foto expositie op bijzondere plekken in en rondom de Wilgenborg. De winnaars krijgen een ereplaats in de BootHenge, het kunstwerk waar vorig jaar nog schilderijen van o.a. Maja Wildevuur hingen. Het wordt een bijzondere expositie in de natuur, die de hele zomer lang te zien is. 

Meedoen maar nog geen inspiratie? Op zaterdag 27 mei organiseert Jan Peter Kapteyn van Foto JP (mede organisator de Xpositie) een basis cursus fotografie bij de Wilgenborg in Blauwestad. De cursus is geschikt voor beginnend fotografen en geeft uitleg over instellen van belichting, sluitertijd en gebruik van scherpte diepte. Meer informatie en aanmelden kan via de website van Blauwestad, hier kun je ook alle inzendingen die al binnen zijn bekijken.

Inzenden van foto's kan tot en met vrijdag 16 juni. Kijk voor de voorwaarden voor deelname op de website van Blauwestad. Op 1 juli wordt de Xpositie feestelijk geopend door wethouder Van den Aker. De Xpositie loopt door tot en met 30 september. 

Deel deze pagina