Ballonvaart Blauwestad

maandag 30 mei 2016

Ballonvaart Blauwestad

Je eigen huis en het Oldambtster landschap zien vanuit een luchtballon? Die kans is er nu! Op zaterdag 18 juni stijgen vanuit Blauwestad, bij goed weer, één tot vier enorme ballonnen op. 

Tegen 19.30 gaan de ballonnen de lucht in en drijf je zo'n anderhalf uur tussen de wolken, ver boven de miniatuur auto's, bootjes en boerderijen. In de mand is plek voor 4 personen, als er veel belangstelling is, stijgen er meerdere ballonnen op. Een ballonvaart kost 150 euro per persoon. Smit ballonvaarten uit Veendam is een professionele ballonvaarder die de weersomstandigheden op 18 juni zorgvuldig beoordeelt en besluit of er wordt opgestegen. Dat wordt rond het middaguur bekend.

Wie meegaat, krijgt voor het opstijgen uitleg over de regels en techniek die komen kijken bij het varen met een heteluchtballon. Na afloop is er een glaasje champagne en een doopcertificaat voor iedere deelnemer, als herinnering aan zijn of haar 'luchtdoop'. Kinderen moeten ouder zijn dan 8 jaar en een begeleider hebben om mee te kunnen. 

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om een banner aan de mand te bevestigen om op een bijzondere manier reclame te maken en er op deze manier een echt bedrijfsuitje of VIP-evenement van te maken. 
Het opbouwen, opstijgen, landen en weer inpakken van de ballon is ook voor wie niet mee naar boven gaat in het mandje, een mooi gezicht. Iedereen is dus van harte welkom om op 18 juni naar Blauwestad te komen. 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@blauwestad.nl. Voor meer informatie: 0597 471010.

Deel deze pagina