Bekend maakt Beminddag

donderdag 17 mei 2018

Bekend maakt Beminddag

De cultuur-historische wandelroute genaamd “Bekend maakt Bemind” komt tot leven op maandag 21 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur. Deze wandelroute van 12,4 km loopt door de dorpen Midwolda en Oostwold en neemt je mee op ontdekkingstocht.

Bijna alle 21 locaties die op de route staan, zijn opengesteld die dag. Behalve bezichtigingen van kerken, boerderijen en prachtige herenhuizen valt er ook verder genoeg te beleven.

Excursies rondom de Ennemaborg, accordeon muziek van Rolf Veenstra in het koetshuis, open huis bij boerderij Hermans Dijkstra, Groninger lekkernijen bij Gasterij Smits, begraafplaats met kinderpuzzeltocht en een tentoonstelling bij de dorpskerk Midwolda, orgelspel en zelf de toetsen beroeren van het orgel in de dorpskerk in Midwolda, oorlogsmuseum , kunst en brocante in het oude gemeentehuis, Brodies,koffie/thee met Groninger lekkernij van het huis in brasserie Old School, sloapen in grootmoekes tied in Moushouk bed and breakfast, gedicht op verzoek bij de Viskenij, verhalen over dou en nou in Protestantse kerk door Peter Akkerman en een voordracht van Frits Alma in de hervormde kerk in Oostwold, miniatuur hand- en paardenkarren van Willem Holt in café De Twee Oldambten, kunst van Zwanie Akkerman en Jan Nomden in de voormalige winkel van Akkerman in Oostwold, Rock and Roll en Zumba workshops in Havencentrum 5, Wormenkwekerij in Boerderij Kloosterheem, brommers kieken in de Noorderstraat, vliegactie op het vliegveld, de belastingambtenaar is terug bij Sarries hut en je boerderijbewijs halen bij educatie boerderij de Nieuwlandse Akker in de polder. Zo komt de geschiedenis naast het hedendaagse leven weer tot leven.

Bezoekers en inwoners van de beide dorpen kunnen al wandelend, fietsend, gedeeltelijk met de auto of met Ol Graitje, de oude stoomtram (1915-1948), van de ene naar de andere locatie.

Een specifiek startpunt is er niet: dus er kan op elke gewenste locatie gestart worden. Er zijn wel drie informatiepunten, te weten: Camping De Bouwte, Hermans Dijkstra en Café De Twee Oldambten. Daar kunt u de routefolder en een programma flyer met wat is waar te doen ontvangen en uw vrijwillige bijdrage achterlaten. Op alle locaties is de routefolder en flyer ook te krijgen.

Op de website bekendmaaktbemind.com staat alle informatie over de dag.

Deel deze pagina