Blauwestad Bazaar groot succes

maandag 09 september 2013

Blauwestad Bazaar groot succes

De Blauwestad Bazaar is zondag, na een succesvol verlopen zomer, definitief gesloten. De afgelopen periode hebben duizenden mensen de weg naar de tijdelijke voorziening in Blauwestad weten te vinden. Het projectbureau Blauwestad, de initiatiefnemer van de bazaar, is zeer tevreden over het verloop. 

De afgelopen twee maanden presenteerden diverse winkeltjes en kunstenaars zich in het voormalige informatiecentrum Blauwestad. Het pand kwam leeg te staan na verhuizing van het projectbureau naar een nieuw onderkomen. Eén van de deelnemers was Louise Tissen, die in de bazaar pluche knuffels en polyester tuindieren verkocht. Ze heeft goed gedraaid. "Toen ik er aan begon, stond ik er redelijk blanco in, maar nu ben ik heel positief. Ook zakelijk gezien is het absoluut geen teleurstelling."

Annette van Duinen van webwinkel Nisser heeft veel nieuwe contacten opgedaan. Ook zag ze voor het eerst de gezichten van haar online klanten. "De mensen die wij kennen via Facebook en Twitter kwamen allemaal even langs in onze winkel."

Het kunstenaarsgenootschap Kunst aan de rand van Nederland heeft veel positieve reacties gekregen van het publiek. "Bezoekers waren vol lof. Het was echt het geheel, de kunst én de winkeltjes, dat gewaardeerd werd." Veel kunst is er niet verkocht, maar dat heeft met de huidige tijd te maken. "Mensen geven niet snel veel geld meer uit."
Hennie Teterissa van Galerie De Grens uit Beerta gaf meerdere workshops, die soms waren volgeboekt. "Het verbaasde me. Mensen kwamen echt overal vandaan. Zelfs uit Friesland en Drenthe."

Het gastenboek, dat bij de uitgang kon worden ingevuld, staat vol met positieve berichten. Frodo Verberg, waarnemend projectdirecteur Blauwestad, verbaast zich vooral over de sentimenten die de rode rups, zoals het pand ook wel wordt genoemd, bij het publiek oproept. "Mensen schreven meerdere keren dat de bazaar in de rode rups moet blijven. Dan moet ik iedereen toch teleurstellen, want de bazaar is echt eenmalig." Het projectbureau wil volgend jaar wel weer een grootschalig evenement laten plaatsvinden in Blauwestad. "Wat dat is, wordt eind dit jaar officieel gepresenteerd."
 

Deel deze pagina