Blauwestad Bazaar opent deuren op 10 juli

maandag 01 juli 2013

Blauwestad Bazaar opent deuren op 10 juli

Loco-burgemeester Klaas van Leeuwen van de gemeente Oldambt opent woensdag 10 juli 2013 om 15.30 uur officieel de Blauwestad Bazaar. De bazaar is gevestigd in het voormalige informatiecentrum in Blauwestad en huisvest tijdelijk negen winkeltjes annex ateliers. Ook is er een tentoonstelling van Oost-Groningse kunstenaars en exposeert Zilveren Camera winnaar Kees van de Veen zijn winnende fotoserie over het Festival Hongerige Wolf. Op zondagen staan er muziekoptredens op het programma. 

Gratis airbrushtatoeage
Bezoekers van de bazaar kunnen op de openingsdag gratis een tijdelijke tatoeage laten aanbrengen. De Groningse airbrushartiest Roos McCafferty heeft speciaal voor de gelegenheid een Blauwestad-tatoeage ontworpen. De afbeelding, die wordt aangebracht met een verfpistool, blijft een week lang zitten en is ook geschikt voor kinderen. Ook brengt zij op verzoek andere afbeeldingen aan.

De rode Rups
De bazaar is een initiatief van projectbureau Blauwestad. Het idee ontstond toen de verhuisplannen van het projectbureau concreter werden. In mei dit jaar is het projectbureau verhuist van het rode, markante gebouw langs de snelweg A7 bij Winschoten, dat door zijn vorm en kleur ook wel rode rups wordt genoemd, naar een nieuw onderkomen in Het Havenkwartier in Blauwestad. "Het is zonde om de rode rups tijdens de zomermaanden leeg te laten staan. Afbreken tijdens de zomer was geen optie omdat we de badgasten aan Strand Zuid niet willen verstoren", aldus Frodo Verberg, waarnemend projectdirecteur van Blauwestad.

Bazaar en Kunstmix
Afgelopen maanden melden zich tientallen ondernemers om tijdelijk hun intrek te nemen in het voormalige informatiecentrum. De bazaar is inmiddels een bonte verzameling van winkeltjes en ateliers geworden die allerhande snuisterijen, woondecoraties, zelfgemaakte spullen en kunst verkopen. In de centrale hal is een gevarieerde tentoonstelling van het kunstenaarsgenootschap Kunst aan de Rand van Nederland. Zo'n 30 Groningse en Duitse kunstenaars tonen etsen, schilderijen, keramiek en glaswerk. Ook geven de kunstenaars tijdens de zomermaanden diverse workshops en demonstraties.

Muziekoptredens
Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn er elke zondag gratis toegankelijke muziekoptredens, waaronder klassieke ensembles en singer-songwriters. Op zondag 25 augustus vindt ook het Eem en Weem Festival plaats in Blauwestad. Er zijn dan diverse klassieke huiskamerconcerten en het afsluitende concert vindt plaats in het voormalige informatiecentrum. Kaartverkoop voor het festival loopt via www.eemenweem.nl of op locatie.
 

Deel deze pagina