Blauwestad biedt ondernemers plek in steigerdorp

vrijdag 03 juli 2015

Blauwestad biedt ondernemers plek in steigerdorp

Het woon- en recreatieproject Blauwestad (Groningen) start voor ondernemers een zogeheten steigerdorp. Bouwwerkzaamheden aan dit tijdelijke project zijn inmiddels in volle gang. Het steigerdorp wordt op vrijdag 10 juli, bij de aftrap van het kampeerfestival Xpeditie Blauwestad (10 t/m 19 juli), geopend. 

Het dorp bestaat uit containerunits die tijdelijk in Het Havenkwartier worden geplaatst. De vormgeving van het steigerdorp krijgt een natuurlijke uitstraling die past bij de omgeving. Ze worden aan de buitenkant met steigerhout bekleed. Gelegen tussen het gras verbindt een steigerpad de units met elkaar.

De ondernemers die zich al hebben aangemeld vormen een bont gezelschap.  Zo komt er een hengelsportzaak, een galerie en een mini-bioscoop. Ook komt er een piratenspeelplek voor gehandicapte en langdurig zieke kinderen. Het wordt een soort museum met een grote zandbak, een rariteitenkabinet en fotostudio. Het piratenpaviljoen opent tijdens de Xpeditie voor het eerst haar deuren.

Xpeditie Blauwestad is een festival dat in het kader van het tienjarig bestaan van Blauwestad wordt gehouden. Er is theater, een hennepdoolhof,  metershoge zandsculpturen en optredens  van onder meer Niels Geusebroek, Town of Saints, Orange Skyline, Sunday Sun en Swinder.

Ondernemers die belangstelling hebben, kunnen meer informatie opvragen bij het projectbureau Blauwestad. De units zijn  voor maximaal 5 jaar te huur. Voor meer informatie over het steigerdorp en het festival Xpeditie Blauwestad kijk op www.blauwestad.nl.

Deel deze pagina