Duitsers overheersen tijdens Oldambtster Drakenbootrace

maandag 22 mei 2017

Duitsers overheersen tijdens Oldambtster Drakenbootrace

Zonnige, gezellige en sportieve strijd

De zon scheen, de sfeer was goed en het fanatisme droop van de deelnemers af. Tijdens de Oldambtster Drakenbootrace, die voor het eerst een internationaal karakter had, streden de teams voor de hoogste eer en twee geldprijzen. Dat de vier deelnemende Duitse teams uiteindelijk met de prijzen aan de haal zouden gaan werd tijdens de kwalificaties al duidelijk.

Duitse winnaar
De teams konden zich kwalificeren voor de finale door drie kwalificatiewedstrijden te roeien. Tijdens deze races waren de ogen voornamelijk gericht op de winnaars van 2016, het team van Ron Haans uit Weener. Zij lieten met zeer sterke races gelijk zien hun titel graag te willen prolongeren, maar de overige Duitse teams lagen op de loer. In het achterveld konden de Nederlandse teams van Nico Jager en Havenbeheer Oldambt nog aardig in de buurt blijven. Het werd echter een volledig Duitse finale, waarin Ron Haans Weener wederom aan het langste eind trok. 

Publieke belangstelling
Door het mooie weer was de publieke belangstelling prima. Voornamelijk rond de laatste kwalificatieraces en de finale stond het publiek de teams fanatiek aan te moedigen langs de waterkant. 

Prijzen
De nummers 1 en 2 ontvingen respectievelijk geldbedragen van 500 en 150 euro, te besteden aan een lokaal goed doel. Tevens mocht Team Ron Haans Weener de wisselbokaal weer mee naar huis nemen, ongetwijfeld nu al gebrand om deze in 2018 weer met het mes tussen de tanden te verdedigen. 

Deel deze pagina