Winschoten op zoek naar de topmodellen van morgen

dinsdag 10 juni 2014

Winschoten op zoek naar de topmodellen van morgen

Elite Model Look 2014 op Winschoten Fashion Event

Voor iedereen die droomt van een modellencarrière is er goed nieuws: De Elite Model Look 2014 gaat in Winschoten op zoek naar de topmodellen van morgen! Tijdens het nieuwe Winschoten Fashion Event houdt Elite haar casting op zaterdag 6 september en krijgen jongens tussen de 16 en 22 jaar en meisjes tussen de 14 en 22 jaar de kans om in de voetsporen te treden van topmodellen zoals Gisele Bündchen, Constance Jablonski en Cindy Crawford. Allen ontdekt door de grootste en meest prestigieuze, internationale modellencompetitie ter wereld: de Elite Model Look.

Van finale naar catwalk…

Voor het 31ste jaar op rij geeft Elite duizenden meisjes én voor de tweede keer ook jongens de kans om hun droom werkelijkheid te laten worden. Dat dit gebeurt wordt bewezen door bijvoorbeeld Jaimie, Sophie, Nadine, Jan en Marvin. Stonden zij in de editie van 2013 nog in de finale, tijdens de afgelopen Internationale Fashion weeks schitterden ze op de catwalks in Milaan en Amsterdam en werkten ze voor merken zoals Dsquared2, Danie Bles, Spijkers & Spijkers en G-star.

Fashion & beauty

Elite hoopt zoveel mogelijk meiden en jongens de kans te kunnen geven om lid te worden van de prestigieuze Elite-familie en nodigt modellen-in-de-dop uit om op 6 september naar Winschoten (Gemeente Oldambt) te komen voor de casting. Tijdens de castingdag presenteren de kandidaten zich op de catwalk aan de jury. Na afloop staat het team van Rob Peetoom Hair + Make-up klaar om alle kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde te voorzien van een natural make-over voor de fotoshoot. De casting maakt deel uit van het Winschoten Fashion Event. De hele week zal de winkelstad in het teken staan van Fashion & Beauty . Zo zijn er modeshows, workshops en een Fashion Fair, zodat publiek en kandidaatmodellen in stijl worden verwelkomt.

Go natural!

Bij de selectie van de kandidaten wordt, naast fotogenieke kwaliteiten, ook gekeken naar natuurlijke schoonheid en de potentie om jezelf te kunnen vormen naar de vraag van de huidige fashion trends. Kortom de voor Elite zo kenmerkende combinatie van professionaliteit, elegantie en schoonheid.
Dit geldt zowel voor de meiden als de jongens.

Om deel te nemen aan de Elite Model Look moeten de kandidaten wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

Meiden

  • Leeftijd tussen 14 en 22 jaar    
  • Minimale lengte van 172 cm

 

Jongens

  • Leeftijd tussen 16 en 22 jaar
  • Minimale lengte van 182 cm 

                                                   

Inschrijven voor de casting kan via http://www.elitemodellook.nl/ of via de casting app op de Facebook pagina van Elite Model Look Nederland www.facebook.com/EliteModelLookNederland. Voor de laatste updates, tips en nieuwtjes kun je terecht op www.youtube.com/EliteNederland.

Aan de deelnemers van de casting wordt gevraagd om drie recente foto’s van zichzelf te uploaden/ mee te sturen. Eén foto van het gezicht, één portret en één foto waarop het hele lichaam zichtbaar is. Voor deelnemers onder de 18 jaar oud, is het verplicht om bij de casting een toestemmingsbrief van de ouders of verzorgers mee te nemen.

Zorg er tijdens de casting in jouw regio voor dat je zo min mogelijk make-up draagt en dat je jezelf kleedt in lichaam accentuerende kleding. Denk voor de meiden bijvoorbeeld aan skinny jeans of legging met een basic t-shirt en vergeet je hakken niet! De heren wordt gevraagd om te komen in een goed zittende jeans (geen baggy) en basic t-shirt.

Ultieme voorbereiding

De geselecteerde modellen in spé strijden vervolgens op 5 oktober aanstaande, in de toonaangevende salon van Rob Peetoom Hair + Make-up aan de Elandsgracht in Amsterdam, om een plek in de finale. Maar voorafgaand aan deze Nationale finale worden de finalisten optimaal voorbereid en klaargestoomd in het beauty & wellness walhalla Spa Sport Hotel ZUIVER, te Amsterdam. Hier krijgen zij een weekend lang trainingen, workshops en advies o.l.v.  professionals uit de wereld van fashion, beauty en gezondheid.

Wereldwijde bekendheid

De Nederlandse finale vindt in oktober plaats in Amsterdam. Naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam is het doel om een plek te bemachtigen in de grandioze World Final eind november in Shenzhen, China. Hier zullen talenten uit de hele wereld strijden om de titel Elite Model Look 2014 en wereldwijde bekendheid. Daarnaast strijden de meiden om een 2-jarig contract voor minimaal €150.000 en de jongens om een 2-jarig contract voor minimaal € 50.000 bij het Elite Model Agency Worldwide.

Elite Model Look Casting:

 

  • Zaterdag 6 september 2014

  • Van 12.00u. -17.00u.

  • Centrum Winschoten

Deel deze pagina