Feest in Reiderwolde

maandag 11 juni 2018

Feest in Reiderwolde

In 2018 bestaat Natuurgebied Reiderwolde 10 jaar. Reden voor een feestje! Stichting Recreatie Reiderwolde biedt speciaal de inwoners van de omliggende dorpen en wijken een leuke feestdag aan op de bijna langste zomerdag van het jaar in het mooie natuurgebied nabij Blauwestad. Uiteraard zijn ook de inwoners uit de hele regio van harte welkom om nader kennis te maken met het gebied. Met dit jubileum willen we ook nog maar eens de mogelijkheden die het prachtige amfiheater biedt onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Van 13.30 uur tot 22.00 uur is er een doorlopend en gevarieerd programma bij de uitkijktoren en het amfitheater. Met de schapenkar kan je van parkeerplaats naar de feestlocatie gereden worden.

Kindercircus Santelli bijt het spits af, daarna is er muziek en amusement van Erik Harteveld, Hans van Lier band met Laurens Leeuw en Harrie Groenewold, Anton de Clown en Herman Sandman & Bert Hadders, muziekvereniging Excelsior en, in de avonduren, de band Toosst. Leerlingen van OBS Uilenburcht zullen met liederen en verhalen een kleine voorstelling verzorgen. Atze Lubach neemt de presentatie van de feestdag voor zijn rekening. Algemene organisatie: Wilt Stel.

De toegang van dit alles is gratis! Parkeren van de auto kan aan de Oostwolderweg, maar beter is het om met de fiets naar het gebied te komen.

Bekijk hier het volledige programma!

 

Reiderwolde

Reiderwolde is het natuurgebied van Blauwestad dat door locale boeren is ingericht en beheerd. Destijds zijn een aantal bewonersinitiatieven uit Beerta nauw betrokken geweest bij, met name het recreatieve onderdeel, van het natuurgebied. Dit was ook een van de voorwaarden voor verkrijging.

Er is o.a. een rode uitkijktoren met amfitheater (naar ontwerp van Ronald Raaijmakers /Bureau Het Wilde Oosten) gerealiseerd. Het gebied omvat verder wandel- en fietspaden en een ruiterpad en een natuurbegraaf-plaats. Deze voorzieningen zijn heel succesvol te noemen. Ze worden zeer goed bezocht en op het markante uitkijkpunt zijn altijd wel mensen te vinden. Met het oprichten van de Stichting Recreatie Reiderwolde in 2009 heeft de vruchtbare en plezierige samenwerking tussen boeren en  burgers een vervolg gekregen.

Deel deze pagina