Groenmarkt in Rosarium Winschoten

maandag 10 juni 2013

Groenmarkt in Rosarium Winschoten

Zaterdag 6 juli vindt van 10.00 tot 16.00 uur weer de jaarlijkse Groenmarkt plaats in het Rosarium van Winschoten. Tijdens de Groenmarkt biedt een zestigtal standhouders vanuit heel Nederland hun ‘tuingerelateerde’ producten aan. Zo vind je diverse soorten tuin- en terrasplanten, siergrassen, bol- en knolgewassen, tuindecoratie, bloemschikken, tuingereedschap, houten beelden, en noem maar op. Dit alles in een sfeervolle ambiance, omgeven door honderden rozen die in juli volop in bloei staan.  

Koetsentocht
Extra dit jaar is dat er tijdens de Groenmarkt een koetsentocht plaatsvindt. Een twintigtal historische rijtuigen doen mee aan deze tocht. De start van de koetsentocht en de beoordeling van de wagens gebeurt omstreeks 10.30 uur aan de Stikkerlaan, ter hoogte van het Rosarium. Vervolgens vertrekt de stoet richting Blauwestad om later in de middag (tegen 15.30 uur) weer terug te keren naar het Rosarium voor de prijsuitreiking. Publiek kan zowel ’s ochtends tijdens de start, als ’s middags tijdens de prijsuitreiking de rijtuigen bezichtigen. De koetsentocht wordt georganiseerd door de Menacademie (www.menacademie.nl).

Schaapscheren
Ook de Stadskudde Oldambt is aanwezig op de Groenmarkt. De schapen worden deze dag geschoren. De schaapherders laten verschillende technieken zien: het traditionele schaapscheren met een ouderwetse schaar, maar ook moderne technieken met machines. De vacht die geschoren is, wordt dezelfde dag te koop aangeboden.

Lezing Jaap Nienhuis
Om 11.30 uur houdt voormalig RTV Noord weerman Jaap Nienhuis een lezing over Tuinen van Vroeger. De lezing wordt gehouden in het Rozenpaviljoen en is gratis toegankelijk.

Vervoer
Tijdens de Groenmarkt worden paard en wagen ingezet om mensen van het centrum naar de Groenmarkt te vervoeren en andersom. Opstapplaatsen zijn de Venne, ter hoogte van Mitra en Stikkerlaan, ter hoogte van het Rosarium. Ook is er een E-Tuk Tuk aanwezig om mensen te vervoeren. De E-Tuk Tuk is een 100% elektrisch en milieuvriendelijk voertuig.

Deel deze pagina