Groot zeilevenement op het Oldambtmeer

maandag 17 augustus 2015

Groot zeilevenement op het Oldambtmeer

In het weekend van 29 en 30 augustus 2015 vindt op het Oldambtmeer Combi Noord Blauwestad plaats. Dit is een twee daags zeilevenement voor de jeugd uit Noord Nederland. Combi Noord is een reeks van zeilwedstrijden voor de noordelijke jeugd. Het gaat elk jaar in totaal om vier weekenden en al die keren vindt het op een andere meer in Noord-Nederland plaats.

Zo heeft het dit jaar plaats gevonden op het Paterswoldsemeer, IJsselmeer bij Lemmer en Sneek. De finale vindt nu plaats op het Oldambtmeer en wordt o.a. georganiseerd door Zeilvereniging Oldambtmeer. Er doen aan de Combi ongeveer 100 zeilers mee. Bij de Optimisten zijn er drie niveaus en De Splash telt twee niveaus. Doorgaans worden op zaterdag drie wedstrijden gezeild en op zondag twee. 

De wedstrijden zijn voor iedereen vanaf de kant te volgen, zowel bij de haven en strand van Midwolda, de noordkant van Meerland en ook de oost en westoever van het noordelijk gedeelte van het Oldambtmeer. Ook op de wal worden leuke dingen georganiseerd. 
 

Deel deze pagina