Grote uitbreiding speeltuin Beerta

donderdag 08 mei 2014

Grote uitbreiding speeltuin Beerta

't Speulparadies in Beerta gaat een nieuwe speelvoorziening realiseren, specifiek voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Een speelvoorziening met veel uitdagende spelaanleidingen, waarbij alle zintuigen worden gestimuleerd en ontzettend veel te ontdekken valt. Het toestel biedt ook mogelijkheden om geïntegreerd te spelen, kortom kinderen met en zonder een lichamelijke en/of verstandelijke beperking spelen met elkaar!

De kinderen (met en zonder beperking) zijn zelf betrokken geweest bij de planvorming. Ze konden uit verschillende ontwerpen een keuze maken. Ook konden de kinderen nieuwe ideeën inbrengen, zodat ze in hun beleving nog beter konden gaan spelen. Uiteindelijk is er, samen met de kinderen, gekozen voor een definitief ontwerp. 

Geïntegreerd spelen

De realisatie van de nieuwe speelvoorziening zorgt ervoor dat kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking straks ook zorgeloos kunnen recreëren in de speeltuin. Het toestel is opgebouwd uit diverse spelaanleidingen waarbij alle zintuigen worden gestimuleerd en ontzettend veel te ontdekken valt. Deze speelaanleidingen zijn voor zowel kinderen met en zonder beperking te bedienen waardoor ze geïntegreerd kunnen spelen. 

Realisatie

Maandag 19 mei starten de werkzaamheden. Naar verwachting kan het toestel een week later in gebruik worden genomen. Diverse sponsoren hebben bijgedragen aan de realisatie. Op dit moment hebben zij reeds een bedrag van € 76.000 euro toegezegd. 

Nieuw activiteitenaanbod

De nieuwe voorziening biedt de stichting een kans om nieuwe (geïntegreerde) activiteiten te organiseren, specifiek voor de kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ook kunnen de kinderen nu eenvoudiger meedoen met de reguliere activiteiten. Naar verwachting worden straks jaarlijks rond de 800 kinderen met een beperking bereikt.

Deel deze pagina