Havenevenement ‘Tussen 't Daip en d’Eems’

vrijdag 10 juli 2015

Havenevenement ‘Tussen 't Daip en d’Eems’

Stichting Tramhaven organiseert in samenwerking met de gemeente Oldambt, de LVBHB, Zweep Events en Brasserie Lijn 3 op 4, 5 en 6 augustus een nautisch evenement in Tramhaven Winschoten.

Een aantal schepen die meedoen aan de jaarlijkse reunie van de LVBHB (Landelijke vereniging tot behoud van het historisch bedrijfsvaartuig) in Musselkanaal  zal op hun tocht naar het Duitse Leer waar het 11e Treffen Traditionele Schepen wordt gehouden in de tussenliggende dagen Winschoten aandoen. 

Het vlaggeschip van de LVBHB, motorjacht  Terra Nova, zeetjalk VIOD, koftjalk Tromp, ijsbreker Titanic, klipperaak Vrouwe Elisabeth, vrachtschip Amor, Friese skutsje de Rot, Friese Tjalk Aeolus, beurt motortje Rob, de Morgenster en tjalk St. Michel zijn in ieder geval aanwezig. Daarnaast lopen de aanmeldingen nog steeds binnen!!

Programma


Dinsdag 4 augustus zullen diverse historische schepen afmeren in de Tramhaven.  De haven komt behoorlijk vol te liggen. Dat staat vast. De schepen en hun schippers worden 's avonds welkom geheten door burgemeester Pieter Smit en er is voor de schippers een captainsdinner.

Woensdag 5 augustus zijn er in de haven allerlei leuke activiteiten waaronder oude tractoren, markt met oude ambachten van de Onstwedder Gaarv’n, doorlopende tentoonstelling Oud Winschoten, Gemeente Oldambt met Water in Winschoten, Shantykoor Maritiem, Ome Dirk van SOB en demonstraties van zeilschool Blauwestad. Ook zijn diverse schepen open voor bezichtiging. In Brasserie Lijn 3 is 's avonds een muziekoptreden.

Donderdag 6 augustus zullen in de loop van de dag de schepen in konvooi via ’t Daip, Nieuwe Statenzijl en de Dollard naar d’Eems en zo naar Leer varen.
 

Deel deze pagina