Koningin Máxima te gast bij symposium ‘Dé Roos’ in Rosarium Winschoten

dinsdag 16 mei 2017

Koningin Máxima te gast bij symposium ‘Dé Roos’ in Rosarium Winschoten

Symposium ter ere van het vijftigjarig jubileum van het Rosarium


Hare Majesteit Koningin Máxima onthult en doopt dinsdagmiddag 13 juni een nieuwe roos bij een landelijk symposium in het Rosarium in Winschoten. De Nederlandse Rozenvereniging en de gemeente Oldambt organiseren het symposium ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Rosarium. De gemeente heeft 2017 daarom uitgeroepen tot Jaar van de Roos.

Symposium Dé Roos

De Nederlandse Rozenvereniging en gemeente Oldambt zijn gastheer van dit symposium. Tijdens het symposium staan de bodem, onderstammen, export van onderstammen uit het gebied en de ontwikkeling van de nieuwe roos centraal.

De nieuwe roos

De grootste kwekers uit de rozenwereld ontwikkelen zo’n vijf tot tien rozen op jaarbasis. Maar deze nieuwe roos is speciaal voor het vijftigjarig bestaan van het Rosarium. Verder is de roos van Nederlandse bodem en valt op door een mooie bloem en prachtige kleur. Koningin Máxima onthult deze nieuwe roos en zal deze vervolgens dopen met bronwater uit Bad-Nieuweschans. De roos is vanaf dat moment te bewonderen in het Rosarium.

Rosarium Winschoten

Het Rosarium is een proeftuin voor rozen en werkt mee aan het keuren en ontwikkelen van goede rozensoorten. In totaal zijn er in het Rosarium in Winschoten circa twintigduizend rozen te zien van 320 verschillende rassen. Bijna tachtig procent van de wereldproductie van rozenonderstammen wordt in de regio Winschoten gekweekt. Jaarlijks worden ongeveer zeventig miljoen onderstammen over de hele wereld geëxporteerd.

Voor meer informatie over Jaar van de Roos: www.gemeente-oldambt.nl/jaarvanderoos
En kijk voor meer informatie over het Rozenfestival op 1 en 2 juli op www.rozenfestivalwinschoten.nl

Deel deze pagina