Koninginnedag en K(r)oningsweekend

woensdag 03 april 2013

Koninginnedag en K(r)oningsweekend

Dinsdag 30 april vindt, zoals bekend, de kroning van Prins Willem Alexander plaats. Toch gaat de vrijmarkt in het centrum van Winschoten gewoon door. Vanaf 7.00 uur kunnen kinderen en hun ouders hun tweedehands spulletjes verkopen op de door de marktmeester aangewezen plaatsen. De horeca op het Israëlplein en op het Marktplein zijn deze dag al vroeg geopend. Bij sommige horeca zaken kun je al vanaf 7.00 uur terecht, de meeste zijn vanaf 9.00 uur geopend. De winkels in het centrum van Winschoten zijn op 30 april gesloten, wel zijn de winkels op het Posttil- en Formidoterrein geopend.

K(r)oningsweekend

Omdat de winkels in het centrum van Winschoten op 30 april gesloten zijn, wordt het weekend ervoor (27 en 28 april) groots uitgepakt met een k(r)oningsweekend. Winkeliers bedenken voor dit weekend een echte ‘oranjeknaller’: een knaller waarvoor je een bezoek aan je favoriete winkel in Winschoten niet mag missen. Deze actie geldt niet alleen op zaterdag, maar ook op de extra koopzondag die van 12.00 tot 17.00 uur plaatsvindt. Om welke acties dit gaat, lees je in het Streekblad van 24 april en op de website winkeleninwinschoten.nl. Niet alleen voor de oranjeknaller breng je een bezoek aan Winschoten, maar ook voor de gezellige sfeer, de live muziek, de oranjesoesjes die worden uitgedeeld en een extra vrijmarkt (van 13.00 – 17.00 uur). 

Extra vrijmarkt

Dinsdag 30 april vindt de vrijmarkt net als andere jaren plaats vanaf 7.00 uur. Kinderen en hun ouders mogen hun tweedehandsspulletjes op de aangewezen plaatsen verkopen. Naast de vrijmarkt op dinsdag 30 april wordt er een extra vrijmarkt georganiseerd op zondag 28 april van 13.00 – 17.00 uur. Beide vrijmarkten vinden plaats op het Israëlplein, het Marktplein, Torenstraat, de Venne en doorsteek naar Burg. Schönfeldsingel (winkelcentrum ’t Rond – Groentezaak Lubbers).

Deel deze pagina