Koninklijke afsluiting Vorstelijk Tafelen Oldambt

dinsdag 22 september 2015

Koninklijke afsluiting Vorstelijk Tafelen Oldambt

Na een jaar Vorstelijk Tafelen Oldambt is donderdag 24 september 2015 de finale van dit bijzondere Koninklijke evenement. Het is niet alleen de laatste Vorstelijke diner avond, deze keer opgedragen aan Prinses Amalia. We sluiten met de tentoonstelling van 10 Koninklijke portretten en een Oranjeconcert ook de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden af. 

Iedereen is welkom!

Op 24 september a.s. zet Landgoed Westerlee de deuren van de “Koninklijke stal” open van 17.30-18.30 uur zodat iedereen de 10 unieke portretten van onze Koningen en Koninginnen uit het Huis van Oranje-Nassau kosteloos kan bekijken. De gasten worden verwelkomt door een tamboer, vaandrig en dame van het Exercitie Peloton Vesting Bourtange. Om 18.25 uur zullen leerlingen van CBS Mons Sinaï uit Heiligerlee de avond openen met het hijsen van de Nederlandse vlag in de Groninger Slingertuin van Landgoed Westerlee. Draaiorgel de Zwarte Dorus uit Veendam verwent alle bezoekers met vrolijke klanken. Van 18.45-19.45 uur (zaal open om 18.15 uur) wordt in het tuinhuis van het landgoed een gratis toegankelijk Oranjeconcert gehouden met bekende vaderlandse liederen door Stedelijk Harmonie Orkest Nieuw Leven en Interkerkelijk Mannenkoor Scheemda. Tijdens het concert zal een cheque met bijdrage van Landgoed Westerlee en de sponsors van Vorstelijk Tafelen Oldambt worden overhandigd aan Museum Slag bij Heiligerlee. Er wordt een overnachting verloot aan de hoogste bieder van de afgelopen 10 veilingen van de Koninklijke portretten. Na het concert wordt vanaf 20.00 uur een vorstelijk diner buffet in de brasserie van Landgoed Westerlee geserveerd. Tijdens het diner zal de bladzijde van het boek Vorstelijk Tafelen worden omgeslagen waarmee dit evenement tot een einde komt. 

Aanmelding voor de kosteloze bezichtiging van de portretten in de “Koninklijke stal” en het gratis toegankelijke Oranjeconcert is niet nodig. Voor het Vorstelijk diner buffet op 24 september is aanmelding noodzakelijk en dat kan via 0597-433082 of info@landgoedwesterlee.nl. Voor dit 4 gangendiner geldt een speciale prijs van € 35,- p.p. (normaal € 42,50 p.p.). Voor meer informatie over Vorstelijk Tafelen Oldambt of over Landgoed Westerlee zie www.landgoedwesterlee.nl.

Deel deze pagina