Krokus- wordt Circusvakantie in De Toekomst

zaterdag 08 februari 2014

Krokus- wordt Circusvakantie in De Toekomst

Negen dagen lang in het teken van circusbeleving


Erfgoedpark De Toekomst in Scheemda staat komende Krokusvakantie van 22 februari t/m 2 maart in het teken van een bijzonder evenement voor jong en oud. Dan is daar onder de naam ‘Wonderland’ een internationale circusshow te zien met dieren, artiesten en andere bijzondere acts. Hoogtepunt zijn de winnaars van de Circusweb-award 2013 Charlotte en Bernhard Renz Jr. met hun befaamde strapaten-act. Daarnaast zijn in het hele gebouw van de voormalige strokartonfabriek aanverwante activiteiten om een hele dag in zoet te brengen.

De Circusshow is drie maal per dag te beleven in een wervelende voorstelling van omstreeks een uur. Daarin zowel acrobatiek vanaf de vloer tot in de nok van de fabriekshal als jongleurs en dressuur van onder andere pony’s, honden en ganzen. Vanzelfsprekend zullen de gebruikelijke clowns niet ontbreken. Daarnaast wordt door het circus een ‘foodplaza’ ingericht, waar bezoekers zich onder andere te goed kunnen doen aan Poffertjes, Hotdogs, Popcorn.

Ook de overige delen van de fabriek zijn te bezoeken. In het zogeheten ‘Bolkokerlokaal’ is een expositie van schilderijen van Annemarie de Groot met als thema Circus. Ook wordt een klein-restaurantje ingericht voor koffie, thee, andere drankjes en kleine hapjes. Een andere hal wordt geheel ingenomen door luchtkussenattracties, een ‘stormbaan’ en andere speeltoestellen, waarmee de jeugd zich heerlijk zelf kan uitleven. Tegelijk zijn ook de gedeelten van het strokartonmuseum, waaronder machinekamer, bolkokerruimte en het ketelhuis, te bezichtigen.
Bijna alle ruimten in het bezoekersdeel van het complex zullen verwarmd worden.

Praktische Informatie:
De openingstijden van het evenement zijn op alle dagen van 11.00 – 17.00 uur. De Circusvoorstellingen zijn globaal van 12.00 – 12.45, 14.00 – 14.45 en 16.00 -16.45 uur. Per voorstelling is (mede op voorschrift van de brandweer) ruimte voor 250 toeschouwers. Het kan dus zijn dat je even moet wachten, of nog eens voor de tweede keer kunt gaan.

Voor de entree geldt een eenheidsprijs van € 7,50 p.p. (Kaarten aan de kassa)

Voor verdere en actuele informatie: Kijk op: www.facebook.com/detoekomstscheemda
 

Deel deze pagina