Kunst om de Koele blijft knus

woensdag 29 juli 2015

Kunst om de Koele blijft knus

Op zaterdagavond 29 augustus verandert de Beerster Koele weer even in een sprookjesachtige sfeer met een achttal voorstellingen van akoestische muziek, theater, dans, verhalenvertellers en dichtkunst. Een jubileum: het is alweer de tiende keer dat het intieme festival op deze unieke plek plaatsvindt. Een gesprek met Nicolette van der Smagt, een van de drijfveren achter Kunst om de Koele.

Ook dit jaar belooft het programma veel moois. Hardmoed Grefe werkte tientallen jaren als bassist bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij jazzmuzikant. Hij trad op van Tokyo en Carnegy-Hall tot Paradiso. Naast bas speelt hij cello, sitar, tuba en trompet. En binnenkort is hij te zien aan de Beerster Koele, met zijn cello. De Belgische dichter Erika Stercke draagt voor uit eigen werk en singer/songwriter Zipporo Tieman begeleidt zichzelf met gitaar. Het duo Lotus en Marieke (viool en altviool) volgen allebei het conservatorium en hebben al diverse prijzen in de wacht gesleept. Opvallend is ook de monoloog van Renske van Oosterhout. Haar stuk gaat over de twijfel die veel mensen voelen op feestdagen. Door het geluk van de dag, wordt ook het verdriet benadrukt. “Het klinkt somber, maar Renske weet het prachtig luchtig te spelen”, zegt Nicolette. “Verder hebben we optredens van Nienke de Wit, zij volgt de kleinkunstopleiding en doet een zangact met begeleiding van Dennis Rijnberk op gitaar, en van Lilian Anneloes uit Veendam. Zij doet Minerva autonome beeldende kunst en
is prijswinnaar bij Kunstbende met haar voordracht Penoza. Ja, ook haar moet je zien!”

Uitsmijter is weer de theatergroep Autentiek. “Het is de xx-de keer dat de groep optreedt en iedere keer zijn we weer verrast”, zegt Nicolette. “Ze maken zo mooi gebruik van het water en het strandje, je waant je dan even in een andere wereld.”

Deel deze pagina