Lodewijk van Nassau- wandeltocht op 21 januari door Oldambt

donderdag 12 januari 2017

Lodewijk van Nassau- wandeltocht op 21 januari door Oldambt

De Friese Lange Afstandslopers (FLAL) organiseert op zaterdag 21 januari een wandeltocht door Oldambt van 25 en 40 kilometer. De FLAL (Friese Lange Afstand Lopers) is met ca. 1400 leden één van de grootste wandelverenigingen van Nederland en zeker in de drie noordelijke provincies. Om ook in de winter in beweging te blijven zet de FLAL in de maanden van oktober t/m maart een twaalftal tochten uit met afstanden tussen 25 en 60 km. Het merendeel van de leden woont in de noordelijke provincies en zij zetten zelf lokaal de tochten uit. Naar verwachting zullen tussen de 200 en 350 mensen deelnemen aan deze tocht rondom Winschoten.

Route 25 en 40 km in vogelvlucht
Vanaf de start lopen de deelnemers een rondje door het centrum van Winschoten met historische gebouwen. Via het Sterrebos en Maintebos gaan ze naar het Zuiderveen waar de routes zich splitsen. De 25 km route gaat vervolgens door het Babybos en Tranendal naar Westerlee en via het belevingspad naar de eerste rust op 12 km. Dan verder over de route van het belevingspad naar Heiligerlee en langs het standbeeld (waar de route zijn naam aan dankt) door natuuurgebied De Hoogte naar Scheemdermeer waar de 2e rust is gepland op 18 km. Nog een stukje door het Midwolderbos en terug naar Winschoten langs het Winschoterdiep. Via het stadspark met kinderboerderij, hertenkamp en Rosarium bereiken de lopers weer de Tramwerkplaats.

De 40 km lopers gaan door natuurgebied Tusschenwegen, langs het Pekelder Aa naar Oude Pekela en via het Bronsveen naar de eerste rust op 15 km. Na de rust langs het Pekelder hoofddiep en door park en via het Emergosbos naar Westerlee waar men dan na de rust de 25 km route verder gaat vervolgen. 

Mee lopen?
De start is bij de Harbour Jazz Club in WInschoten aan de Havenkade West 3. Voor de route van 40 km tussen 9.00 en 9.15 uur en voor de 25 km tussen 9.15 en 9.30 uur. Kosten voor leden van de FLAL zijn Eur 2,50 en voor niet-leden Eur 4,00. Inschrijven kan vanaf een uur voor de start op het startbureau. Meer informatie bij U. Hes, 0597-420075 of L. Everts, 0597-416626 of kijk op www.flal.nl.

Deel deze pagina