Nacht van Winschoten 2013 wordt groots muziekspektakel

maandag 03 juni 2013

Nacht van Winschoten 2013 wordt groots muziekspektakel

Vrijdag 12 juli a.s. vindt de 30ste editie van de Nacht van Winschoten plaats. Dit grootste gratis toegankelijke evenement in Oldambt belooft ook dit jaar weer een groots muziekspektakel te worden met optredens van een reeks zeer aansprekende top-bands en artiesten. Uiteraard is traditiegetrouw de grote zomerkermis op de parkeerplaats bij de voormalige LTS weer onderdeel van deze klassieker onder de evenementen in Oldambt. Hetzelfde geldt voor de braderiemarkt op de Venne tussen de Bosstraat en het Israëlplein die al vanaf de beginjaren onderdeel uitmaakt van dit evenement.

Voor de 30ste editie van de Nacht van Winschoten heeft Bert Vos (directeur van SIMONE FM) wederom een fantastisch, aansprekend muziekprogramma weten samen te stellen met naast bekende, gevestigde bands, nieuwe aanstormende popgroepen. Op het hoofdpodium op het Marktplein staan drie top-acts geprogrammeerd, te beginnen met Kensington. Deze band werd in april jl. uitgeroepen tot winnaar van de 3FM-award voor beste Nederlandse live-act. Daarnaast kreeg Kensington de prijs voor het beste album 2013 uitgereikt voor hun cd ‘Vultures’ tijdens de 9de editie van het 3FM Gala. Naast Kensington, die dit jaar ongetwijfeld zijn definitieve doorbraak zal maken, worden optredens verzorgt door Nielson (ook één van de genomineerden tijdens de 3FM Awards 2013), het energieke Haagse collectief De Kraaien (rap met een ‘twist’, bekend van de hitsingle 'Ik Vind Je Lekker') en de in Noord- en Oost-Nederland inmiddels razend populaire band Mooi Wark. Deze drie top-acts staan vanaf middernacht tot vier uur ‘s ochtends in de spots op het live-podium. Tussen zeven uur ’s avonds en twaalf uur ’s nachts worden op het live-podium optredens verzorgd door de bands Staton, Heavy Lights, The New Shining, The Wild Romance en zanger Dean Saunders.

Op het DJ-/Dancepodium op het Schönfeldplein verzorgen verschillende dj’s een daverende, doorlopende muziekshow tot vier uur ’s ochtends waarbij het accent ligt op dancemuziek.

Liefhebbers van oergezellige (vooral Duitstalige) feestmuziek komen helemaal aan hun trekken op het podium van de Deutscher Treff. Daar staat als hoofdact de 5-mans formatie Wir Sind Spitze geprogrammeerd. De bandleden Erich, Moritz, Pauli, Pummi en Seppl zullen het publiek trakteren op een geweldige muzikale show met vele populaire schlagers, Duitse polka’s en, zoals dat in Duitsland heet ‘volkstümliche musik’. Naar een tweede band voor dit podium wordt momenteel naarstig gezocht. Ook zal vanaf op dit podium een DJ Duitstalige muziek draaien.

Zonder kermis is de Nacht van Winschoten niet compleet. De vele attracties die te vinden zijn op de grote zomerkermis op de parkeerplaats naast de C1000 supermarkt en de voormalige technische school, zullen voor jong en oud weer voor veel vertier en plezier zorgen.

Niet in de laatste plaats ontbreekt de traditionele braderiemarkt uiteraard niet tijdens de Nacht van Winschoten. Want hiermee begon het begin jaren tachtig van de vorige eeuw allemaal. In die jaren was het in Noord-Nederland de grootste nachtelijke warenmarkt. Tot twaalf uur ’s nachts kan het publiek terecht bij de tientallen marktkramen met een grote verscheidenheid aan producten en eetwaren.
 

Deel deze pagina