Nieuwe vaarverbinding maakt nieuwe vaarroutes mogelijk

woensdag 13 mei 2015

Nieuwe vaarverbinding maakt nieuwe vaarroutes mogelijk

Opening Blauwe Passage op zaterdag 16 mei 2015

Tijdens het Waterweekend Blauwestad (16 en 17 mei 2015) vindt de officiële opening van de Blauwe Passage plaats. Gedeputeerde H. Staghouwer en wethouder R. van den Aker verrichten op zaterdag 16 mei om 12.00 uur de openingshandeling bij de nieuwe sluis in Midwolda.

De Blauwe Passage

Deze nieuwe vaarverbinding is een lang gekoesterde wens van de overheid en het toeristisch bedrijfsleven. De Blauwe Passage verbindt het Oldambtmeer en Blauwestad met een interessant vaarcircuit. Rondgaande vaarroutes via Termunterzijl, Delfzijl, de Dollard, Nieuw Statenzijl, Bad Nieuweschans en Winschoten worden mogelijk. Maar ook het toervaren over grotere afstanden met aansluiting op het Damsterdiepcircuit en het Oost-Groninger en Drents vaarcircuit en de doorvaart naar het Duitse achterland via de Eems, lokt de vaarrecreant.

De provincie Groningen en de gemeente Oldambt hebben de verwachting dat het toervaren nieuwe mogelijkheden biedt om het karakteristieke Groninger landschap te verkennen. Voor ondernemers en voor de dorpen aan het vaarwater biedt het nieuwe kansen om bedrijvigheid te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de regionale economie en voor de leefbaarheid in dit krimpgebied.

Ter ondersteuning van het toervaren is door Stichting Marketing Oldambt een brochure ‘Varen in Oldambt’ uitgebracht met toeristische vaarroutes in het Oldambt.

Deel deze pagina