Olifant in Blauwestad

maandag 18 april 2016

Olifant in Blauwestad

Je leest het goed: Blauwestad krijgt een olifant op bezoek! Deze olifant maakt deel uit van Circus Renz Berlin, dat deze week aan het Oldambtmeer neerstrijkt en zijn enorme blauw-gele tent opzet. Vanaf maandag of dinsdag is de tent al te zien; dan bouwt het circus op aan de Elfenbank, op het vliegerveld. De kamelen, de paarden én de olifant zijn er dan ook te bewonderen.

Op donderdag 21 april gaat de voorstelling om 19.00 uur in première. Vrijdag is familiedag met een voorstelling om 17.00 uur en alle plaatsen (behalve de loge) voor 10 euro. Op zaterdag 23 april kun je ook om 17.00 uur terecht; zondag 24 april om 14.00 uur. Op de site www.circus-renz-berlin.nl kun je een overzicht vinden van de toegangsprijzen. Parkeren kan in het Havenkwartier, op het Redersplein.

Je vraagt je misschien af hoe dat zit met dieren in het circus. Er geldt inderdaad een verbod op wilde dieren in het circus. Kamelen, paarden, pony's en honden mogen echter wel optreden. En die olifant dan? Die treedt niet meer op, maar reist gezellig met het circus mee. En geheel legaal, met een speciale ontheffing. Als dat geen bijzondere olifant is… Komt dat zien!

Deel deze pagina