Open Toren-dag 8 juni

maandag 03 juni 2013

Open Toren-dag 8 juni

De toren open, de beiaardier achter het klavier en iedereen mag komen kijken. Dat was het idee van de 20-jarige Stichting Klokkenspel Groningen (SKG). En zo is sindsdien op de tweede zaterdag in juni al een groot aantal mensen op de Open Toren-dag komen kijken in die plaatsen in onze provincie waar zich een carillon bevindt.

Niet alleen dat carillon is dan de trekker, maar ook de luidklokken, de torenuurwerken en – in sommige gevallen – de oude speeltrommels. En daarnaast natuurlijk het prachtig uitzicht dat het publiek vanuit de torens heeft. Ook op deze Open Toren-dag, verwachten de diverse deelnemende plaatselijke stichtingen en commissies weer heel veel enthousiaste bezoekers.
Door deze Open Toren-dagen wil de SKG een breed publiek kennis laten maken met de interessante dingen, die in de toren zijn te zien.
In 2013 vindt de Open Toren-dag plaats op zaterdag 8 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur. In toren d'Olle Witte in Winschoten ontvangt beiaardier Sjoerd van Geuns het publiek. Tijdens deze dag is ook de onlangs door de stichting uitgegeven CD “Carillons in Groningen” verkrijgbaar met daarop alle carillons van de provincie.

Deel deze pagina