Opening openlucht galerie: A Rose is a Rose

woensdag 10 mei 2017

Opening openlucht galerie: A Rose is a Rose

In 2017 staat in Winschoten veel in het teken van ‘Het jaar van de roos’. Ter ere van het 50-jarig bestaan van het Rosarium worden er verschillende activiteiten opgezet om deze verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Een van deze activiteiten is de openluchtgalerie genaamd ‘A Rose is a Rose’, waarvoor een tiental kunstenaars aan de slag zijn gegaan om een kunstwerk met een relatie tot de roos te creëren.

De eerste vier kunstwerken zijn inmiddels geplaatst, de overige volgen in het verdere verloop van de week zodat op vrijdag 12 mei de galerie ten overstaan van de cultuurinstanties binnen het Oldambt geopend kan worden. Cultureel wethouder Bard Boon zal aanwezig zijn om de opening te verzorgen. 

Voor de invulling van de expositie is gekozen voor jong talent, aangevuld met 2 meesters in het vak. Naast het bewezen talent van de gearriveerde kunstenaar biedt het de jonge kunstenaars de mogelijkheid zich te presenteren voor een groter publiek. 

Aan het project is meegewerkt door de ‘oude meesters’ Luc Leenknegt en Bastiaan de Groot. Alle kunstwerken zijn een uniek object geworden waardoor het zeker de moeite waard is een bezoek te brengen aan het Rosarium. De overige kunstwerken zijn ontworpen door Louwe Noordhoff, Jordan Herregraven, Kim Kenyon, Bas Leegstra, Jimi Kleinbruinink, Maaike Knibbe, Henk Sjoerd-Hinrichs en Zara Marea. 

Galeriehouder van de stukken is galerie Waarkunst. De stukken kunnen worden aangeschaft of geadopteerd, indien gewenst kan men hiervoor contact opnemen met de galerie. 

Rozenfestival
Een ander onderdeel van de viering van ‘Het jaar van de roos’ is het Rozenfestival op 1 en 2 juli. Dit festival vindt eveneens plaats in het Rosarium met als basis de bekende jaarlijkse groenmarkt. Dit jaar wordt dit evenement uitgebreid naar twee dagen en wordt er naast de groenmarkt een foodplein opgezet met verscheidene foodtrucks, een muziekpodium met aansprekende artiesten, een kinderplein met veel leuke activiteiten en een cultuurplein met vele talentvolle dichters.

Deel deze pagina