Opnieuw meer bezoekers bij Pura Vida

zondag 30 augustus 2015

Opnieuw meer bezoekers bij Pura Vida

Mede door het aangename weer hebben zaterdagavond ruim 6.000 bezoekers de negende editie van het openluchtconcert Pura Vida in het Groningse Blauwestad bijgewoond. Daarmee is opnieuw een record verbroken. Het festivalterrein was helemaal gevuld. Tijdens de pauze stonden er dikke rijen voor de toiletten en de horecavoorzieningen. 

De avond begon traditioneel met het Grunnens Laid, het Groningse volkslied. De bezoekers werden aan het begin getrakteerd op klassieke werken van onder meer Grieg, Rodrigo en Albeniz. De 18-jarige gitaarvirtuoos Maarten Oomes uit Hoogeveen kreeg een staande ovatie na zijn solo-optreden.

Na de pauze zongen operazangeres Veerle Sanders (23) en bariton Rubèn Plantinga (25) bekende musicalliedjes uit onder meer Annie, The Sound of Music en My Fair Lady. Ook het jeugdkoor Kielzog uit Hoogezand en het Groninger Kinder- en Jeugdkoor zongen uit volle borst mee. Het publiek kreeg een mooie afsluiter voorgeschoteld met het nummer Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder van Ramses Shaffy.

Het concert Pura Vida vond plaats aan de oevers van het Oldambtmeer in Blauwestad. Tientallen bootjes waren aan beide zijden van het podium aangemeerd. Pura Vida is een gratis toegankelijk openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest in Blauwestad. 

Deel deze pagina