Project Historische Haven Winschoten

donderdag 06 februari 2014

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt heeft besloten dat het project Historische Haven Winschoten in samenwerking met het particulier initiatief verder ontwikkeld kan worden.

De Historische Haven is oorspronkelijk een initiatief van Partij voor het Noorden. Doel is om meer maritieme activiteiten te ontwikkelen aan de Renselkade en Havenkade West in Winschoten. Een jaar geleden heeft het college besloten om via een proefperiode het project voor te bereiden. In de periode die tot maart 2014 liep, zou gewerkt worden aan nutsvoorzieningen en acquisitie van robuuste historische schepen passend in het beeld van het “Winschoter Waterkwartier”.In het afgelopen jaar zijn deze nutsvoorzieningen gerealiseerd. Na evaluatie bleek dat er meer tijd nodig is voor werving en selectie van historische bedrijfsvaartuigen. Besloten is de proefperiode nu af te sluiten. Het project kan verder in samenwerking met het particulier initiatief ontwikkeld worden. 

Het particulier initiatief houdt zich bezig met het oprichten van een vereniging/stichting die activiteiten organiseert en de acquisitie gaat verrichten. Inmiddels zijn toelatingscriteria voor historische schepen geformuleerd. De gemeente richt zich op de randvoorwaarden voor vestiging van historische schepen.
Historische schepen zijn van harte welkom.
 

Deel deze pagina