Pura Vida goed bezocht op nieuwe locatie

maandag 02 september 2013

Pura Vida goed bezocht op nieuwe locatie

De zevende editie van Pura Vida Blauwestad is opnieuw een groot succes gebleken. Vanaf half zeven stroomden de bezoekers toe. Er ontstond al direct een aangename sfeer. Om half acht was het concertterrein gevuld met zeker 4.000 bezoekers. Een prachtige avond aan de boorden van het Oldambtmeer. 

Gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen vergeleek in zijn openingstoespraak Pura Vida met het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Het was voor het eerst dat het concert in Het Havenkwartier werd gehouden, nabij het nieuwe Havenpaviljoen. Bij de houten loopbrug bij Strand Zuid meerden de boten in groten getale af. Voorzitter Pim de Bruijne van de stichting Pura Vida Blauwestad kijkt tevreden terug op een geslaagde avond. "Een prachtig beeld van mensen, die of hun eigen stoelen meenamen, op een gehuurde stoel zaten of zelfs een eigen meegebracht kleedje uitspreidden."

Het NNO speelde onder leiding van Hans Leenders de sterren van de hemel. Een gevarieerd programma met als één van de hoogtepunten een bijzondere uitvoering van De Vier Jaargetijden van de componist Vivaldi en natuurlijk de afsluiting door de Groningse zanger Erwin de Vries, die tevens op aanstekelijke wijze de avond in het Gronings presenteerde. Kortom een heerlijke avond waar de bezoekers zichtbaar met volle teugen van hebben genoten. Het bestuur van Pura Vida kijkt nu al uit naar de editie van 2014.

Foto: Marcel Lameijer 

Deel deze pagina