Record aantal ploegen in ploegentijdrit Oldambt tijdens Energiewacht Tour

dinsdag 04 maart 2014

Record aantal ploegen in ploegentijdrit Oldambt tijdens Energiewacht Tour

Aan de Energiewacht Tour van 9 t/m 13 april doen een record aantal ploegen mee. Niet eerder hebben er zoveel ploegen op de deelnemerslijst van een UCI etappewedstrijd gestaan. Maar liefst 31 ploegen zullen op vrijdag 11 april aan de start staan van de ploegentijdrit in Midwolda tijdens de vierde editie van de Energiewacht Tour. In totaal doen 14 UCI ploegen, 9 nationale selecties en 8 clubploegen mee. 

Beste ploegen van de wereld

Onder de deelnemende ploegen zijn 14 UCI ploegen. De sterkste zes ploegen van de huidige UCI ranking voor ploegen zullen in de eerste week van april naar de provincie Groningen gaan afreizen. De beste zes ploegen van de wereld zijn: Rabobank-LIV, Orica-AIS, Boels Dolmans, Specialized-Lululemon, Team Giant-Shimano en Wiggle Honda. Welke rensters deze topploegen gaan opstellen zullen we af moeten wachten. Zeker is dat Marianne Vos door een lange rustperiode de Energiewacht Tour, de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen over zal slaan en pas haar seizoen gaat beginnen op 23 april met de Waalse Pijl. De overige UCI ploegen zijn; Ale Cippolini, Rusvelo, Estado de Mexico Faren, Lotto Belisol, Bigla, Futurumshop.nl-Zannata, Parkhotel Valkenburg en Firefighters Upsala CK.

Nationale selecties

Opvallend aan het deelnemersveld is het grote aantal nationale selecties. Maar liefst 9 landen zullen met hun sterkste rensters de competitie aangaan. De deelnemende ploegen komen uit de hele wereld; van Canada en USA tot en met Noorwegen en Schotland. Het gaat om de nationale ploegen van de volgende landen; Duitsland, Zwitserland, Schotland, Australië, België, Noorwegen, Frankrijk, Canada en USA.

Regionale inbreng

Naast de sterkste UCI en landen ploegen is er ook in deze Energiewacht Tour ruimte voor clubploegen uit binnen en buitenland. De organisatie vindt het belangrijk om ook de clubploegen met jonge en nog onervaren rensters te laten starten om zich zo verder te kunnen ontwikkelen. Clubploegen hebben een belangrijke functie als brede basis onder het Nederlandse vrouwenwielrennen. De regionale inbreng komt van de organiserende vereniging NWVG-Bike4Air; zij zullen met een ploeg met veel regionale rensters aan het vertrek staan. De overige clubploegen zijn; Jan van Arckel, Ronald MC Donald, People Trust, Swabo, Water Land en Dijken, Velosport Pasta Montegrappa en het Starley Primal Procyclingteam.

Deel deze pagina