Restaurant Waters of the World opgenomen in Lekker Gids

woensdag 29 oktober 2014

Restaurant Waters of the World opgenomen in Lekker Gids

Restaurant Waters of the World, onderdeel van wellnessresort Fontana Bad Nieuweschans, is opgenomen in de Lekker Gids met de 500 beste restaurants van Nederland waaronder de 10 beste eetgelegenheden van de provincie Groningen.

Lekker is een objectieve en onafhankelijke restaurantgids. De top-500 is ook dit jaar weer samengesteld uit kritische rapportages. De restaurants die worden bezocht worden beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten, zoals opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal.

Quote uit Lekker: ‘In tegenstelling tot de royale porties is de rekening uiterst bescheiden. Dus u begrijpt: wij komen terug. Welkom in Lekker!’

Directeur Jos Keizer: ‘Ik ben enorm trots op deze prestatie. Kijk eens naar de aandachtspunten waarop wordt beoordeeld en dan kom je er dan als één van de beste 10 in Stad en Provincie Groningen uit. Alle lof voor chef-kok Stefan Steinigeweg en zijn witte brigade. Maar natuurlijk ook voor maitre d’hotel Erik Lokken en zijn zwarte brigade met gevoel voor echt hostmanship.’

Het restaurant is niet alleen toegankelijk voor hotel- en wellnessgasten zoals vaak wordt gedacht. Gasten van buitenaf kunnen ook een culinaire ervaring opdoen. Het restaurant was al toegetreden tot de Euro-Toques en is nu dus bekroond met opname in de Lekker gids.

 

Deel deze pagina