Snorvliegen toegestaan in Blauwestad

dinsdag 22 april 2014

Snorvliegen toegestaan in Blauwestad

Demonstraties en meevliegen tijdens WaterWeekend Blauwestad

De provincie Groningen heeft een perceel in Blauwestad beschikbaar gesteld aan een gemotoriseerde paraglider uit Oostwold. Deze zogeheten snorvlieger mag vanaf een braakliggende terrein nabij Strand Zuid opstijgen en landen. Volgens vergunninghouder Paul Lutz zullen omwonenden niet of nauwelijks overlast ondervinden.

Paul Lutz is een fervent snorvlieger. Volgens hem is het vliegen met een gemotoriseerde parachute een bijzondere ervaring. "Het uitzicht is abominabel mooi. Het is net alsof je vliegt als een vogel."

Of het apparaat geen herrie maakt? "Bij het starten geef je even vol gas, maar eenmaal op hoogte gaat het gas terug naar half of kwart. Je hoort het wel, maar het is beslist niet storend. En ik vlieg niet over natuurgebieden en woongemeenschappen. Als je bijvoorbeeld op 200 meter hoogte vliegt, zie je echt niet of iemand in een bikini of pyjama loopt."

Meevliegen
Tijdens het WaterWeekend Blauwestad op 28 en 29 juni 2014 worden demonstraties gegeven en kunnen bezoekers zelf ook meevliegen. Er is deze dag bij Strand Zuid een speciaal tweepersoonstoestel aanwezig. De passagier zit voorin en de piloot zit achter, waardoor een vrij zicht gegarandeerd is. Personen tot 120 kilo kunnen mee de lucht in. De kosten voor een rondvlucht bedragen  € 75,-. Je vliegt hier minimaal een half uur voor. Bij te harde wind en regen gaat het niet door. Opgeven kan via ivo@paratwente.nl

Helikoptervluchten
Tijdens datzelfde WaterWeekend Blauwestad kun je ook een helikoptervlucht maken boven Blauwestad. Vertrek is vanuit Beerta. De vluchten duren tien minuten en kosten in de voorverkoop 35 euro. Opgeven helikoptervlucht via speeltuinbeerta@kpnplanet.nl

Deel deze pagina