Succesvolle 3de editie van de Oldambtster Drakenbootrace

woensdag 02 juli 2014

Strijd, passie, sportiviteit en gezelligheid waren ook dit jaar troef tijdens het waterevenement van het jaar. Afgelopen zondag vond alweer de derde Oldambtster Drakenbootrace plaats in de haven van Winschoten. Vijf teams, bestaande uit 14 peddelaars en een trommelaar, gingen de strijd aan voor de overwinning: een cheque van € 500,- ten behoeve van een lokaal goed doel.

Het aantal deelnemende teams viel tegen, desalniettemin was de strijd onderling groot. Vooral de finale was zenuwslopend spannend. Net als vorig jaar stonden ‘De Vette Bek Dragons’ en ‘Dijkdorp Drieborg’ tegenover elkaar in de finale. Na een nek aan nek race kwam met een halve seconde voorsprong het team ‘De Vette Bek Dragons’  als eerste over de finish.

‘De Vette Bek Dragons’ kregen dan ook de cheque van € 500,- overhandigd door burgemeester Smit. Het lokale goede doel waarvoor zij hebben gekozen is het team Randy Oldenziel. Randy Oldenziel is een jonge lokale topsporter (grasbaancoureur), hij overwon kanker en zet zich derhalve ook in voor o.a. Kika. De tweede plaats is gegaan naar Dijkdorp Drieborg. Zij kregen een cheque ter waarde van € 150,-. Dit bedrag komt ten goede aan de sporthal in Drieborg.

Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de drakenbootrace? Volgend jaar in juni is er weer een kans. Mocht je nu alvast vrijblijvend op de lijst van deelnemers worden gezet of wil je informatie over de drakenbootrace, neem dan contact op met Bianca de Winter via 0597-417080 of bianca.dewinter@marketingoldambt.nl.

Deel deze pagina